# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': nak gemuk @ kurus??
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, January 14, 2010

nak gemuk @ kurus??

yeahhhhhhh..sapa nak gomok??? sapa nak kurus?? ermm kowang diberi pilihan tuk memilih..n3 ni bukan @ jauh sekali merpersendakan sesapa...sekadar berbual kosong...memberi pandangan yang tidak seberapa...kepada sesiapa yang terasa aku mintak maaf okey..

rata2 daripada kita selalu bercakap mengenai ini..kadang2 kita x sedar...contoh macam aku la ni...azam nak kurus ni tinggi melangit..tapi akibat sikap...malas..x displin...terima jer la apa yang ada....begitu jugak depa yang kurus...makan ubat gemuk la...makan byk2 la tapi badan maintain cam lidi gak...ahakkkk..so moralnya...'makan sebelum lapar, berhenti sebelum kenyang.'

kadang2 kalau terlalu sekat sgt apa yang kita makan pon jadi bosan...xde warna warni dalam makanan..cewah2...so kita leh makan apa yang kita nak..tapi jnji jgn la keterlaluan...kalau seminggu tu jgn la sampai 4 hari ko telan fast food jer...tu x elok tuk kesihatan...badan korang akan terima masalah untuk jangka masa panjang n kowang pun akan bermasalah nnt (kewangan :p) semua ni kna berpada2 la...

apa2 pun kita kna pandai jaga la pemakanan kita dari muda...sebenarnya bukan apa..ramai orang tau pelbagai penyakit senang nak muncul daripada tidak menghiraukan cara pemakanan yang sihat..so lebih baik kita elakkan daripada ianya terjadi.sekarang ni byk cara yang kita leh dapat untuk info makanan yang sihat, makanan seimbang...makanan yang boleh @ x boleh diambil selalu n macam2 la..semua tu terpulang pada hak individu :)

kat bawah ni aku bagi contoh untuk pilihan kowang...nak ikut pun xpe xnak ikut pun xper..sekadar suka2 jer. :p untuk kita kongsi2.

leh ker aku cuba ni grrrrrrrrr

xde menu mcd pon???? :p

leh kurus ker camni???? huhuhu

x cukup r bget nak menu camni huhuhuhu

fuyooo...ade pizza..cukup ke 3 potong ???? lalalalala

cukup bulan pgi timbang.....hihihihihi berjujuran air mata nnt ahhahahhahhah

p/s: haaa amacam kowang...ade rasa nak ikut...terpulang pada diri masing2...jumpa lagiiiiiiiiiiiiirr

14 dah tinggalkan jejak:

wawa said...

nak nak =)....
dh copy menu seminggu untuk meningkatkan berat badan....
hip hip horreee

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

aku nak kurus tapi taknak control makan, boleh tak???
hahahhaha

keadaan dunia said...

ini puisi ya ? wkwkwkwkwk

[s][u][e][h][a][n][n] said...

wawa: huh tu ko nak cakap yang ko kurus la kan...ishhhh dengki2.. :p

tniE: leh jer....makan la apa saja pastu bila rasa badan berat ckit ko naik ikut tangga naik umah ko..ahhahahah

[s][u][e][h][a][n][n] said...

keadaan dunia: adehhhhh..camni ko panggil puisi dek...ini nama kek coklat ngeeeeeeeeeee

fiD said...

macam x pena dgr jew makan sebelum lapar???

el said...

nak nak nak print menu diet ni
harammm nak ikut pun nti...print je lebih
kahhhhhhhhhhhhhhhhhh

[s][u][e][h][a][n][n] said...

fid:Rasulullah dalam salah satu haditsnya, bahwa beliau tidak
makan sebelum lapar dan berhenti makan sebelum kenyang. :)

k.el: x yah la kak..ko bukan gomok...gi pun dah de anak...badan maintain jer....

sI tEDI said...

wah! info!
TQ

Emy Amir said...

adoiyaiiii...penatla nak ikut menu nih...!huhuhuhu..tapi nak kurus...huhuu

[s][u][e][h][a][n][n] said...

tedi:sama2 kasih :)

k.emy:xpe2...k.emy jenis makan ckit...x naik byk pun :)

ada.m0khtar said...

mak ai... tak mampu nak ikut benda ni.. hehehe

eT said...

kene siap budget mkn byk2 la..huhu

syed al-aydrus said...

Salam 1 malaysia…disebabkan terdapat terlalu ramai yang bertanyakan tentang dimanakah hendak membeli
Produk gemuk Ban Kah Chai Ginseng Plus Zheng Fei Capsule jadi saya terdetik untuk membantu kamu semua membeli produk ini dengan cara saya membeli di kedai ubat cina berhampiran rumah saya dan poskan kepada kamu semua (jika masih ada yang tidak tahu nak beli kat mana).Bayaran pos ditanggung kamu Cuma upah sahaja saya rm3 (minyak motor+masa+nak ke pejabat pos+ nak membalut)

Rujuk link dibawah,untuk track & trace penghantaran pos laju:

www.pos.com.my/pos/appl/service/sub_poslaju.asp

1 kotak (50 biji) saya beli hari tu di kedai ubat cina RM 21.90 (tak termasuk kos penghantaran)
Contoh: beli 1 kotak-penghantaran semenanjung Malaysia ( RM 21.90+RM 5.95 (penghantaran)+RM3 (upah)= RM 30.85)

nanti mesejkan nama + alamat +jumlah order ke 019-9551296 (syed)- (nanti saya reply nombor bank untuk bayaran)
produk halal dan sgt berkesan insyaallah …(mencuba,berdoa & tawakkal)