# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': aku dan tepung :p
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, January 6, 2010

aku dan tepung :p

Memandangkan my besday akan tiba lagi ckit jam aku nak cite ni kat kowang :)

yup....pengalaman hari jadi yang menarik???? mungkin sume orang penah alami kan?? jom r share ngn aku...ni cerita aku... dulu waktu aku blajar kat kolej (area kl) aku ni dikira paling tua la dalam hostel tu...walupun ade gak senior yang muda dari aku hik hik hik.. rata2 kengkawan aku dalam hostel tu bebudak gi..umur sekitar 19 n awal 20an..
nak dijadikan story...

memandangkan besday aku ni kira awal kan..so aku la yang kna dulu... kitorang masuk hostel bulan 10 n besday aku awal bulan 1..so masa beberapa bulan tu kitorang jadi kamcing r..bila tiba besday aku ,aku langsung x penah mintak @ rasa aku akan dikenakan...dalam hati aku mintak2 la diorang x buat dajal ngn aku..tapi kemungkinan besar tu ade gak sebbnya bila majoriti bebudak hostel ni muda2 gi perangai yang sedikit gila2 tu ade r kan...

malam tu keadaan cam bese jerk...xnmpak pun diorang seperti merancang apa2..aku pun x syak apa2 la...tepat jam 12..salah seorang budak hostel panggil aku gi dapur...dia kata kak sapa duty cuci lorong hj taib malam ni??? (lorong hj taib tu bermaksud tempat sidai baju kat dalam hostel tu...kitorang panggil dengan nama tu sebb sapa2 yang duty kat area situ selalunya agk sexy disebbkan kna tolak air n sental simen...hahhahah) aku pun bergegas pegi dapur n langsung x terpikir yang sumer tu adalah lakonan mereka semata2..

bila aku sampai jer...korang tau apa yang aku dapattttttt....HEPI BESDAY ALONG (along panggilan aku kat hostel) sambil siram aku ngn air...basah lencun aku masa tu n x cukup ngn air diorang baling aku ngn TEPUNG!!!!!!! yark....bayangkanla camner muka aku...macam tepung gomak...dengan melekit2 lagi...tapi aku x berdiam jer...aku capai gayung yang diorang guna siram aku tadi n ambik air yang dah tersedia dalam baldi tu...aku serang balas balik...tepung tu pun aku rentap jer aku baling kat diorang balik...hahhaha pas tu kitorang pun saling baling membaling tepung ngn air....xde sapa pun yang terselamat malam tu kecuali yang tgh tido....hehehe...punya la gamat hostel aku malam tu sampaikan budak hostel bawah naik n sound senyap la ckit...hihihihihi kitorang duk tingkat 2 masa tu...bawah sekali kedai makan...hahahahha lepas dah kna sound kitorang pun senyap la walaupun ade gak yang degil pi sambung baling tepung lagi....cukup wei jom kita kemas n basuh bilik ni... sok pagi ade kelas.. Bergotong royong la kitorang malam tu bersihkan bilik yang kotor sebb kna tepung tu.

aku puas hati sebb bukan besday girl jer yang kna tapi aku sambut sekali ngn budak2 nih..sonok erk korang buang tepung huhuhuhu sampai sekarang bila nak dekat besday jer aku selalu teringat pengalaman ni..klakar n rindu giler nak ulang saat tuh..hiiii walaupun dah lama ia berlalu huk huk huk

P/S:kowang jgn ikut perangai2 kawan2 aku nih...mentang2 la tepung murah korang buang2 erk...jelir

P/s lagi...penah gak kna siram kat kepala ngn campuran BEDAK+GAM ..tu pun gara2 besday aku gak.. nangih itu kira ok gak la kan...sib bukan korang simbah aku ngn asid ke minyak tanah ker kalau x lagi haru :p tapi kira masih lom sampai bergurau yang melampau la...masih terkawal...kih kih kih

7 dah tinggalkan jejak:

fiD said...

tapi klau kena baling kek lagi besh! eheheh

Cik Cookie said...

tepung ok lg laa
Cik Cookie ngn softlan yg dah berkepam.

ney said...

aku tade dalam cerita ni. Besday dah tiba eyh? selamat hari jadi. Semoga cepat kurus :)

ney said...

aku tade dalam cerita ni. Besday dah tiba eyh? selamat hari jadi. Semoga cepat kurus :)

mukasurat17 said...

hahaha...
seb bek dia tak baling meja kerusi cermin tingkap dan air longkang.

fikaryna said...

x penah exp mcm nih..mesti huru hara n gempak kan..hehe..

[s][u][e][h][a][n][n] said...

fid:kek....baling la aku ngn kek secret resepi..aku sanggup...hihiohii

cik cookie:soflan dah berkepam?? mesti cc jadi lembut time tu...sebb soflan kan melembutkan pakaian hahahahahha

ney: ko kan junior...lom masuk gi masa tu kalau aku x silap la..amin2..aku suka doa ko tu.. tq wei.

mukasurat17:masuk icu la aku gamaknya...tu dah kira gurauan melampau :p

ryna:hihihi..mula2 rasa sakit hati tapi bila knang2 balik kelakar.. :)