# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': jangan rapat...
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, January 13, 2010

jangan rapat...

hahahhahah korang penah naik kenderaan awam???? bas, lrt putra, star lrt, komuter, monorail...dan sebagainya....penah x bayangkan kenderaan tu bila betul2 padat ngn manusia??? isk....pasti sesak kan orang kat dalam tu...aduiiiii..

aku dah lali ngn sumer ni...memandangkan hari2 gi keje aku akan naik salah 1 public transpot.... star lrt so aku dah jadi x heran la ngn situasi camni...banyak ragam gak penumpang2 public transport nih...ade yang hobi suka berebut....ade yang kelam kabut macam kna kejar hantu...ade yang bersopan santun cam pengantin......hati2 ckit..jgn lari2..kang jatuh ker, terlanggar orang ker..kan susah :p sumer dapat naik...(dah macam mak guard lak)

x cukup ngn tu...kalau time pagi pegi kejer huhuhuh sumer berbau harum...macam2 jenama minyak wangi ade..avon, one drop perfume,yang branded2 pun ade..n x kurang jugak minyak atar...huhuhu...sakit gak hidung...tapi tu hak masing2 la...kadang tu bila dah bersesak..berhimpit dalam public transport ni..kuar2 jer kenderaan jadi camni...pagi tadi rasanya aku pkai minyak wangi lain...apsal kuar train jer dah jadi bau lain...hahahahahah haru dah macam tu...kalau korang laki n suami orang...bila balik umah isteri terbau minyak wangi pompuan masak la kowang..huhuhuhu padahal..akibat dari bersesak dalam train tadi... :p

time pgi mmg ok lagi tapi kalau time balik kejer..mmg haru biru jadinya...train tu dah penuh...tapi demi x nak pentingkan diri sendiri..sumbat gak orang seberapa ramai lagi yang boleh...sampai x yah pegang besi @ tempat pemegang dalam kenderaan awam tu akibat terlalu padat.....nak cite pasal bau..kowang paham2 jer la...bukan la nak kata aku ni wangi sesangat...xde pon aku tepek minyak wangi sebelum balik...tapi agk2 la... ( kna la jaga penampilan) cewahhhhh pandai2 jer aku ni.. :p

Cuma kebelakangan ni aku cam takut2 jer bila dalam train yang amat2 padat ngn orang ni...bila keadaan jadi macam ni...aku selalu ambil langkah berjaga2...cari port yang terbaik...yer la..dalam train kan x kira laki pompuan...mmg darurat tapi pandai2 la....perlu lebih berhati kerana kita x tahu yang naik kenderaan ni terdiri daripada siapa..ade gak orang yang suka ambik kesempatan...bila dah rapat2...senang la kerja penyeluk saku...penyeluk beg...nak2 lagi yang suka tayang hp canggih dalam kenderaan yang padat tu...perlu kita lebih berhati2.. contoh 2 hari lepas..sorang aunti tu berdiri belakang aku..bila dia nak turun, dia sempat bisik kat aku..'jaga beg u...hati2' berderau jantung aku..x sempat nak say tq kat aunti tu...owh belakang aku tu seorang lelaki bangsa asing...mungkin cara dia perhatikan orang kot yang buat aunti tu pesan camtu kat aku...aku pun xde r nak sangka buruk..lebih baik berhati2 sebelum perkara buruk terjadi :)

moralnya kat cni..hati2 bila naik kenderaan awam...jaga keselamatan diri...jaga barangan peribadi..hormat orang lain.. :)

P/s akibat ditolak dalam monorail, kesan lipstik kna kemeja orang lain...wawawwawawawawa lariiiiiiiiiiiiiiiiiidiam

11 dah tinggalkan jejak:

fiD said...

hehhe,, kak,m nanti aku jadi PM, aku akan wat setiap 5 minit tren, heheh

[s][u][e][h][a][n][n] said...

fid:aminnnn harap la ko jadi PM.. :P

Watierman said...

Sue...kolar baju kemeja sape lah kena lipstick tu..apa lah nasib owang tu....lain pulak Akak fikir..takut rosak rumah tangga mamat tu...sian kan!!...Moga isteri beliau ada bersamanya dalam monorail tu...Amin!!!

Rara said...

ble dh rmai2 cmtu,knfirm mcm2 bau ada..hehe :)

Rara said...

maf,link td salah.. :)

Cik Cookie said...

mcmn bini dia nnt ekk

[s][u][e][h][a][n][n] said...

k.wati:kak wati!!! yeahhhhh benda2 camni amat2 sensetif bagi diorang yang dah berumahtangga..

rara:ye r..kadang tu cam nak fengsan :p

cc: xtau la..kalau yang main serang jer tu mau pinggan mangkuk terbang huhuhu

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

pernah kawan aku kat LRT didekati org "kel"
kena raba bontot
eihhh
gatal nak mampossssss

[s][u][e][h][a][n][n] said...

tnie:orang camni mmg nak kna ajr..kalau mampu buat sepak jer anu dia..oppppssss terlucah plak hahahh

sI tEDI said...

dulu2 pernahlah naik bas. berdiri sampai tangga..

apa nak buat.. bas sejam 1

[s][u][e][h][a][n][n] said...

tedi: huhuhu...pengalaman tu ted, kadang naik bas yang penuh macam naik roller coster :p