# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': apa korang buat???
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, December 1, 2009

apa korang buat???

terasa macam nak tulis sesuatu la...ermm aku pilih tajuk stress @ tekanan @ tension...mesti sume orang penah rasa kan?? saja suka2 nak tulis pasal ni..hik hik hik.. ada yang releks jer bila sume ni melanda...ade yang langsung x leh handle...so apa yang jadi bila x leh handle???? marah2...moody, muka masam..panas baran.. hohoho x best kan??

macam2 orang mesti macam2 ragam bila diri anda rasa tertekan kan??? punca fikir mmmmmm leh jadi sebb kesihatan...kat tempat kjer...masalah peribadi...n macam2 masalah lagi..mana de orang saja2 nak stress kan?? kalau de aku rasa orang tu sakit kot...hihihi

cara nak hilangkan tekanan @ tension ni agk2 korang camner??

  • tido lama2
  • makan banyak2 (aku x tak buat :)
  • wat x tau (korang rela hadap tekanan ni)
  • lepaskan sume tekanan korang tu ngn xtiviti bodoh
  • termenung
  • pk punca segalanya terjadi
  • story kat kawan
  • drive laju
  • dengar lagu pas tu nanges kuat2
  • shopping (kalau duit habes lagi tertekan :)
  • atau tulis kat blog??? :p
mungkin yang kat atas tu antara cara yang bese dibuat..bagi aku selagi leh kawal tahap ketensionan tu kawal la...jgn lepaskan pada orang yang x bersalah..tapi aku memilih untuk diam sahaja bila rasa tertekan...x tau knp.. sebb diam x penat kot..hihihi

korang plak camner?? ade cara @ tabiat yang biasa korang buat bila mengalami tekanan?? tu sumer lumrah kehidupan...baru la hidup penuh ngn cabaran..tol x??kenyit
p/s: terasa happy lak bila tulis pasal ni?? (aku tertekan ker ni)jelir

17 dah tinggalkan jejak:

Watierman said...

Dah tak tension la tu...sebab dah keluar semua...kan!!!Nape lak nak tension...!!!!TQ sebab selalu ziarah akak...sayang Sue!!!

[s][u][e][h][a][n][n] said...

kat tempat akak banyak makanan huhuhu :p

kalau selalu tension nnt cepat tua kan kak?? hihihi

ai said...

no komen - sbb aku pon tgh stress gak. :P

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

kalau aku stress aku akan menangis dan akan kongsi pada orang terdekat. then, aku akan lega walaupun perkara yang buata ku stress itu tak settle. :)

[s][u][e][h][a][n][n] said...

kak ai: relaks n cool..senyum ckit kak :)

tnie: tapi kalau muka buruk time nanges x pe kan??? ko x pakai bulu mata palsu kan time nanges?? hhihijhoijo

Solehah said...

aku dah tahap tak boleh kawal lagi dah tension ni..hehehe..nak bercuti panjang kot untuk redakan semua..

Arief Arf said...

antara cara paling best nak release stress/tension adalah dengan merokok.
hahaha
tapi tak baik untuk kesihatan..
hehe

X)

sI tEDI said...

menulis dan tidur dengan nyenyak! kekekekke

[s][u][e][h][a][n][n] said...

solehah: tul tu pgi bercuti kan??? idea yang bagus :)

arief art: tu mungkin cara ekau..aku x mo la buat :p huhuhu

Tedi:bukan menulis terus tertido ke??? kih kih kih

el said...

aku pun penah alami stress
dulu terjdi kat tmpt keje
aku ngis giler2 pya smpi aku nk benti
sib bek boss pujuk aku ngan benefit yg x leh tahan...kahhhh...

then kalo aku stress ada gak aku buat x tau jer..then bila npk anak2 ilang stress..kdg2 tu g jalan2 leh ilang kan stress gak..hiksss

[s][u][e][h][a][n][n] said...

sejuk hati bila tgk anak2 kan?? tgk anak orang leh x? hihihi :p

hans said...

makan coklat sudah
hilang stress dapat naik berat

[s][u][e][h][a][n][n] said...

hans:idea tu baguih tapi kang aku makin comel :p

::alwaniamalini:: said...

ermm...penah gak stress kat tpt keje smpai nangis2 depan boss..huhuh malu2..

fikaryna79 said...

ryna kalau stress..x suka pk banyak2 pastu suka makan..haha..

Emy Amir said...

hehehe..k emy kalu stress suker gie shopping..even window shopping pun okay...raser stress tuh hilang tengok stuff yg kite suker, yg teringin nak beli, n lagi bagus kalau dapat beli...wahh..!!memang hilang stress!
sekarang dah pandai shopping online..itu pasalla takder stress sangat kot..kuikuikui

[s][u][e][h][a][n][n] said...

alwani: hihihi mesti bos ko laki kan?? dia nak ngorat ko kot kah :p

fikaryna:makan??? tapi kecik jer x beso2 huhuhu

k. emy:wah ..shopping..mmg sangat sonok n hilangkan kekusutan hihihi