# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': kat umah dengar cakap mak ayah...kat sekolah dengar cakap cikgu..
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, April 7, 2010

kat umah dengar cakap mak ayah...kat sekolah dengar cakap cikgu..

hihihihi pagi tadi rasa lain jer aku tgk stesen lrt ampng tu...penuh orang...oooo budak2 sekolah rendah rupenya...gaya cam nak pegi lawatan sambil belajar..tapi aku x berapa pasti la...selalu kita sering lihat budak2 sek akan menaiki bas sek bila mau pegi lawatan sambil belajar @ ade perlawanan antara sekolah2..tapi aku rasa lain pulak bila lihat mereka naik train...hihihi sib x penuh semua gerabak...jenuh la cikgu2 korang nak kawal...

yang bagusnya diorang ni dah diajar berdisplin...nak masukkan tiket beratur, nak naik train beratur...dalam train x buat havoc...ada plak yang aku dengar... bagi orang2 nak pgi kjer ni masuk train dulu...dalam hati aku...x pe r dik ikut peraturan...sapa depan dia masuk dulu..hihihu Aku duk perati jer dari jauh...bagus la...klu time waktu sekolah, korang dengar la cakap cikgu...kat umah dengar la cakap mak ayah...nnt bila dah dewasa n tinggal sendiri mungkin ade kawan mungkin xde...time tu korang dengar la kata hati sendiri...


tiba2 aku terfikir...macam mana derang yang hidup sebatang kara tu???? jauh sekali nak dengar cakap cikgu..mak ayah...alahai...
fikir pandai2 la hidup sendiri...

P/s: kadang cakap cikgu, mak ,abah ni kita liat nak dengar... degil x mo ikut....walaupun apa yang diorang cakap tu sume kebaikan...huhuhuhu

10 dah tinggalkan jejak:

Watierman, rmanbkr said...

Salam Dik suehann ....penuh keinsafan....kadang2 bila anak2 buat macam tak dengar jer apa yang Akak cakap...baru rasa betapa...sedihnya hati....dulu2 masa nenek suruh ape2 buat pekak jer...tu la pasal!!!Akak ni nenek yang besarkan!!

sI tEDI said...

BERDISIPLIN BETUL BUDAK2 TUEK.

JRG LEHJUMPA SEKARANG NI MURID YG DENGO KATA!

Ejamaria said...

so... sayangi dan hargai la orang2 yg ada kat keliling kite kan?

[z@ck] said...

lepas parents meninggal, memang terpaksa ikut kata hati kalau nak buat apa2 pn..

fiD said...

tahulah bile dah jadi mak t, hohoho

[s][u][e][h][a][n][n] said...

k.wati:salm kembali kak...mesti cucu kesayangan nenek ni..

tedi:mmg jarang..mungkin sebb kecik lagi kot...klu dah darjah 4 5 6 tu dah mula la perangai macam2 hal.

k ejamaria:yup betul tukak..sokong2

z@ck: ala...zack ni...aku plak yang sedih...yang pasti ko dah berjaya sekarang nih...senyum :)

fid:owh...hope akan tau bila jadi ibu ngeeeeeeeeeeeeee

zella y said...

budak sekolah mana lah yg displin sgt tu hehehhe

Mak Su said...

suka tgk disiplin budak2 sek rendah, mmg teratur. malangnya bila dah bebas dari alam sekolah, disiplin pun terbang (maksukah itew? hehehhe. huhuhu)

hans said...

bagus la budak2 tu
minta2 kekal perangainya macam tu

[s][u][e][h][a][n][n] said...

mak su:bila dah bebas..mereka2 pun bebas la jugak huhuhuhu

hans:harap2 la hans...ko dulu berdisplin camtu x lalalalalla