# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': Bila sakit teringat sume :(
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, April 26, 2010

Bila sakit teringat sume :(

salam untuk semua....dah 4 hari aku x update blog ni..byk sgt dah tertinggal cerita dari kowang2 sume...mana aku pegi erk???? bercuti? makan angin...oh x sama sekali...aku cuti sakit.. nangih... kali ni punya sakit mmg aku x duga n xde tanda2 langsung..sedih pulak aku nak cerita..

kalau kowang perasan khamis lepas aku dah xde update blog...x jalan2 langsung kat tempat kowang...aku xde la sakit kronik sgt, tapi cukup la buat aku x leh datang ke opis...belakang aku sakit...kesan dari tu aku xleh jalan, bangun pun kna orang tolong, solat mmg kna duduk..aku dapat mc 2 hari n doktor nasihat aku supaya jgn angkat berat lagi..huhuhuhu sedih sgt rasanya..aku x leh gerak laju2 macam dulu. Lepas makan ubat yang doktor bagi ade la aku rasa perubahan n aku balik gak minggu lepas jumpa mak n mak ade la urut sikit2..

Tahap kesihatan aku hari ni ala2 jer still bergantung pada ubat tahan sakit lagi ni...tapi alhamdulillah aku dah boleh ke opis..cuma pergerakan terbatas ..aku harap kowang doakan la aku..bila sakit camni aku sedih sgt2...teringat time2 aku aktif kesana kemari.. aku x lincah macam sebelum ni...nak iron baju pun lama sgt baru dapat sehelai...nak basuh baju pun ermmmm x dapat la melainkan dengan mesin basuh...aku terima dugaan ni dengan redha..Bila kita diuji camni, kita kna byk2 sabar. Bila sakit macam ni mmg la klu boleh aku nak mak ade ngn aku...sabtu ngn ahad lepas dapat jumpa mak n abah pun x puas sgt..ingat hari buruh ni nak balik lagi...sekurang2nya ade mak leh jaga...kat umah sewa ni alhamdulillah ade kawan2 yang jaga tapi aku x nak susahkan diorang.

Pada nana (opismate) yang suggest cara nak bagi baik belakang aku ni tq byk2...nnt aku try wat kat umah...minyak masak + halia n bawang putih (masak) buat macam minyak urut sapu kat belakang n balut ngn kain buat selalu (time tido malam)..Pas ni aku kna lebih hati2 lagi n kna jaga kesihatan.. Doakan aku cepat sembuh erk.

P/s: Nasihat aku kat kowang, jgn la angkat barang berat2 sgt sebb kesannya kowang akan dapat lepas pada tu..sakit belakang ni bukan cam demam bese..aku ingatkan jugak pada diri aku sekali..n elakkan mandi malam.

P/s: Fobia dengan benda2 yang berat...teringat bila sakit ngilu rasa kat belakang ni :(

9 dah tinggalkan jejak:

Ejamaria said...

ala sian nye... nnt balik kampung bawak2 la berurut ye...
muda lagi dik oiii... amik kalsium lebih lagi tau - penting utk tulang belakang...

misscrab83 said...

hye sis...alala cian.jgn mls mkn ubt k....

sI tEDI said...

akuingatkan kau balik kg ke apa ke..

tiba2 je 3-4 ari x update

aku harap sakit kau sembuh

rajin2 makan ubat

pil thn sakit tu sebenarnya tak elok sgt
boleh buat kita ketagih.

jaga diri lek lok wey!

Frodo Baggins said...

>>___<<

take care ...
jom angkat berat!
sapok biki mariiii

((sapok biki angkat berat ke?))

hahahhaha ...

Solehah said...

sian awk..doakan awak cepat sembuh..saya mmg selalu jgk dengar org pesan, org ppuan mmg tak digalakkan angkat barang berat..ada kaitan dgn tulang belakang n peranakan..so next time hati2 ya..

zella y said...

kena gi urut ni...

kwn zella pon skrg tgh kena sakit pinggang...enth bila la nk baik..ksian...

eT said...

ala cian...

mkn ubat bg cepat sembuh...:)

iva saionji said...

take care k..ingat pas ni jgn angkat yg berat2...

Mak Su said...

take care, kalu ada brg berat, bawak troli ler. kat tempat kerija ni, ramai dorang dah mula gunakan troli comel macam nak gi overseas tu, ramai gadis2 dah kena sakit belakang :(