# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': boleh percaya ker????
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, April 19, 2010

boleh percaya ker????

Salam sume.....kengkawan..harap korang sihat n sentiasa ceria walaupun ape jua yang kowang lakukan....aku nak cite ni....sejak akhir2 ni aku rasa program cari duit melalui internet tumbuh macam cendawan...aku nak cakap satu2 pun aku x ingat dah...yang tetap menjadi persoalan....adakah ia benar???? kadang tu pulangan yang begitu lumayan akan membuat kita terpengaruh...duit yang ditawarkan bukan ckit2 duit....siap ditawarkan bekerja hanya dari umah....x perlu gi mana2..duk depan pc jer.....Kowang caya ke x????

aku x cakap la yang sume tu x betul sebb aku x penah join pun walaupun ade gak tergerak hati nak try...sapa xnak wei...seminggu @ sebulan leh dapat duit yang lebih dari gaji kan???? yang penting usaha n kesungguhan...mana de rezeki nak datang klu xde sume tu... sekarang ni pun aku happy gak sebb ngn nuffnang aku leh dapat duit..kat citu leh nmpak..klu kita ade kesungguhan n berusaha pasti kita akan dapat....klu sekadar update blog sebulan sekali jgn harapla...

kadang tu bila tgk orang lain berjaya aku jadi cemburu.. rahsia kejayaannya hanya depan pc...huh....teruja tol aku...kowang percaya ke x ngn benda2 camni...aku bukan apa...klu la ade kje2 part time yang mudah camni dapatlah aku tambahkan pendapatan aku...terisi gak la masa lapang kan???? cuma yang menjadi persoalan takut2 klu benda tu tipu....nak2 bila kita nak join ni kita kna kuarkan modal dulu.... fikir

aku nak cari kje 4time actually...selain menghilangkan rasa bosan leh la tambah pendapatan...kadang pikir balik...knp la aku x berniaga.....tapi aku x berminat lak....tapi berniaga online pun ok gak kan???? entah bila la nak mula...angan2 jer aku ni...sebb dulu aku ade partner tapi bila kawan aku tu macam x nak terus terkubur camtu jer...pesaing buka bisnes online ni byk...klu x dapat nak tarik orang mmg rugi...sebb pembeli sekarang dah pandai...bila barang tu byk jual kat luar n jauh lebih murah..diorang xkan pandang lagi dah..(kadang tu aku tergugat gak ngn barang2 yang dijual kat internet ) hihihihi rasa2 malas nak cari kat luar aku beli la online...

ok la...klu kowang de cara nak tambah pendapatan dengan cara yang betul..kongsi r dengan aku...heeeeeeeeeeeee

P/s: ade gak kawan ajk join MLM ni....pendapat korang????

5 dah tinggalkan jejak:

zella y said...

tu la... tringin juga meniaga online tp xtau nak berniaga ape... kalau berniaga tudung..mmg saingan agak sengit la...

hans said...

entah
aku rasa cukup la dgn nuffnang
malas nak join benda2 lain dah

el said...

a'ah smlah akk pun caya ngan x caya jek..kdg2 tu org leh dpt ribu riban sebulan ngan melabur..ntah betul ntah tidak..akk ada gak bitau kat abg od..tp dia kata jgn percaya tipu jerk..so terpendam la hasrat akk nak join mn2 pung..huhuhu...

tu lah nuff je lah yg leh caya hehehe

sI tEDI said...

yup! ada tu yg tawarkan keje. tp kita kena bayar die pulek dulu..a da ke cenggitu.. nak mula bisness.. kena beli buku bisnes dari dia..
bayo ratus2.

aduhai

[s][u][e][h][a][n][n] said...

zella:aku pun jenis yang giler shopping online suatu ketika dulu hehehehe

hans:ni kna usaha lebih lagi supaya duit nuffnang sentiasa naik cam kamo :)

k el:luv nuffnang kan :) rata2 kengkawan pun cakap macam akak....niat hati tu nak tambah pendapatan.

tedi:huh camtu pulak...patut kita kerja, dia bayar kita..alahai