# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': aku tak suka pergi hospital....takut tau tapi..
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, April 21, 2010

aku tak suka pergi hospital....takut tau tapi..

sememangnya aku ni penakut walaupun nmpak macam ok jer...malam tadi aku ke Hospital Gleneagle untuk teman wati pg melawat seorang kawan yang baru jer buat operation tangan semalam..sebelum sampai pun macam2 yang aku pk kat kepala...korang tau la kan hospital..ade macam2 orang sakit dalam tu..

bila dah sampai hospital swasta ni...aku rasa ok la ckit..keadaan macam hotel la pulak..hihihi cuma ade la ckit terserempak ngn pesakit..tu mmg la aku x gemar..padahal orang tu yang sakit..lalaalla

bila dah masuk ward kawan aku tu, fuhh..mata aku mmg x pandang tempat lain dah...takut nmpak pesakit2 yang kronik @ eksiden..macam polis lak aku semalam...macam2 soklan aku tanyer kat member aku tu..sib la dia sakit tangan bukan mulut..jenuh jawab soklan aku..

actually kawan aku tu ade ketumbuhan kat tangan...tu yang buat aku lagi takut..lebih kurang macam tangan aku la...tapi dia kata ketumbuhan tu membesar n sakit...tangan aku x sakit n x besar sgt..aku pun penah tanyer doktor, macam ade lendir jer n kjap2 ade n kejap xde..

dengar pengalaman kawan aku ni kna buat operation aku pulak yang cuak...huhuhuh tu baru ckit..doktor bagi cuti kat dia 2 weeks..hope dia cepat sembuh la..lama gak lepak sana, sempat jumpa gak ngn mak + Ayah dia n adik serta kawan2 dia.

mungkin sebb datang malam so ramai la pesakit2 tu dah masuk tido klu datang siang...aku takut terserempak ngn pesakit2 yang kronik...mmg aku penakut...

P/s: balik tu singgah kedai minum sebb haus..hahhahaa byk sgt cakap masa kat sepital tadi :p

p/s lagi: cmfm2 aku x leh jadi nurse la ni doktor jauh la sekali...huhuhu

8 dah tinggalkan jejak:

el said...

teringat lak ms gi spital thn lepas tgk mil sis kena operate perut ada ketumbuhan..smbil2 dok melawat tu kan..sis dgr lah ada pesakit sorg ni menjerit terlolong kan...pas2 sedara sis ms tu kata ..pesakit tu kena simbah ngan asid..laki dia yg simbah...bila tgk pesakit tu kan masyalahhh mcm terbakar 1 body ok...seriau tgk...kesian betul...pesakit tu menjerit sakit sakit nes sakittt huhuhu

Watierman, rmanbkr said...

Moga kawan Dik Suehann cepat sembuh..Akak pun phobia gak dgn sepital ni...terutama masa kat dalam lif....!

fikaryna said...

sue..bau dia..buat hati ryna jadi x keruan..wah, ayat tidak bole blah!mmg dasar penakut..huhu..

sI tEDI said...

seremmm je kan g sepital.

adik lelaki aku pernah pengsan masuk wad patah sbb pening tgk tgn kaki yg terjuntai dan bergantung

ekekekeeke

[s][u][e][h][a][n][n] said...

k el:adoi kak....camtu sekali pengalaman ko...seriau jerk

k watie:ye la...lif hospital mmg menakutkan! tapi klu swasta ni huhuhu cam lif hotel la pulek :)

ryna:hihihih mmg la penakut..nmpak jer cam berani hahahaha

tedi: kah kah kah..aku gelakkan adik ko wei..klu aku camne la gamaknya :p

Solehah said...

sama la kita..x leh jadi nurse atau doktor..hehe..yg jadi biji kat tangan tu kakak saya pernah kena..dia pun bru lepas operate..

hans said...

ekau trauma ker?

[z@ck] said...

aku tak suka bau hospital..
=(