# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': tips...ahakkss
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, March 9, 2010

tips...ahakkss

yeahhhh aku nak kasi korang tips ni...aku ni jenis yang baru setahun jagung dalam dunia nak make up ni hahhahaha..untuk diri sendiri ok..bukan untuk make up orang lain..tapi masalah yang sering aku lalui ialah bila habis make up habis muka berpeluh2...heeeeeeeeee geram tol la...cair ok2.. klu ikut hati aku, aku nak selamba jer pgi kjer ngn x make up...sapu bedak johnson kat muka dah pi kjer...no lipstik, no eye shadow, no foundation bagai...wawawawa tapi nak gak nmpak cantik...kerana kejelitaan itu hak milik setiap insan..hahahahha

tip yang aku tau n penah dengar..

before korang make up, ambik 2-3 ketul ais n sapu kat muka...grrrrrrrr mmg la sejuk..fungsi utamanya untuk mengecilkan pori2 muka kita di samping menegangkan n bagi fresh cket muka..walaupun cara ni x hapuskan sume peluh after make up, tapi sedikit sebanyak dapat mengurangkan peluh..masalah ni xkan berlaku sama sekali klau korang make up dalam air cond..tu mmg la dikecualikan...tapi ngn cuaca yang sebegini kat malaysia ni..aduhaiii

ade tips lain??? kongsi r..

P/s: make up gi kje ala2 jer...x penah sampai kehabisan barang make up sebb guna x seberapa :p x tergamak nak make up tebal 2 3 inci hubhuhuhu

10 dah tinggalkan jejak:

fikaryna said...

sharing is caring..cuna pg2 kalau da bangun lambat apa2 yg nyempat je ler...hik2..

Ejamaria said...

tak yah la make up tebal2, takut org nengok... biar natural, jangan selekeh...ok

[s][u][e][h][a][n][n] said...

ryna:hahhaha klu x sempat sgt kat opis leh tepek bedak n lipstik hihihi

k ejamaria: mmg la natural jer, x tergamak nak tebal2.. pembaziran kat situ :p

zella said...

zella pon xmake up sgt..klu ade mood time nk kuar tu make up la lebih skit dr biase...

klu gi opis...sempoi je...opis ku di ceruk rantau,xyah glamer2 sgt hahahah

[s][u][e][h][a][n][n] said...

zella:walaupun ko kje kat ceruk harus kna maintain glamer hihihihi

NUNU EERA said...

2la..klu bpeluh make up msti cair kan??

Cik Cookie said...

CC make up bawah kipas.pasang laju2.
jadi peluh pun cam sikit2.
jadi elok je kulit sebati ngan make up.

[s][u][e][h][a][n][n] said...

nunu: cmfm cair...dah jadi selebet jer muka hahahahah

cc:owh kna beli kipas muka ni :p

el said...

akk pun hadapi mslh yg sm gak
cepat berpeluh tu psl kalo g keje just taruh lip gloss jer..
a'ah cam cc jugak akk kalo g jln2 makeup bwh kipas or sure kipas ada kat sisi..hehehe...tp yg 1 lg..dah makeup sure befeluh jugakkk.cayo jugak..mmg cepat berpeluh

[s][u][e][h][a][n][n] said...

k el: udah nasib peluh suka kuar kat muka..huhuhu klu masalah tu xde kang over lak kita make up hihihihi