# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': kenapa bangun?????
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, March 25, 2010

kenapa bangun?????

9 jam berada di opis sudah cukup buat aku rasa penat...disamping kerja2 yang sedia ada n sambil berblog n melayari internet hahahhahah.. so ni la kehidupan sepanjang hari bekerja...cuma beza klu terlalu bz xde masa untuk bersuka ria di opis..ok. amat berlainan jika kehidupan pada hari tidak bekerja kerana byk dihabiskan pada duduk umah saja..

mmg aku jenis x suka menghabiskan masa di luar pada malam hari bekerja...alasannya x nak la sebb nak rest..setelah melakukan segala kewajipan...makan, solat, gosok baju (yang ni akan dilakukan pada hari sabtu gosok sekali 10 helai :p), tgk tv klu de cite besh aku akan terus buat temu jnji ngn bantal n tilam aku...huhuhu jam hp dah set untuk memudahkan aku bangun esok pagi..yeahhh...mmg pantang letak pala kat bantal n tutup lampu...aku sudah jauh bermimpi entah ke mana...tetiba..xpressmusic aku bunyi...eh sapa call ni??? kan dah tgh malam...(mungkin bagi kowang awal lagi kot...cancel kan panggilan n terus tido balik...tapi!!!!! arghhhhhhhhhh x leh tido... n aku terbangun...lor knp bangun lak ni..pusing sana pusing cni x dapat pulak mood nak tido balik. xkan nak termenung n terkebil2 lak dalam gelap ni... huwaaaaa tido la sok kjer ni...jgn buat pasai... sepatutnya klu terbangun tgh malam ni buat la solat sunat ke apa ke..ish2 aku ni.. ni gara2 hp bunyi la tadi ni...suspend tol hp bunyi tgh2 malm ni..aku ni pulak mmg jenis klu dah tido nak pick up hp ni agak susah..hehehehe

x leh jadi ni..tepuk2 bantal..baca selawat...baca doa tido sekali lagi fuhhhh fuhhhh cepat tido.. n akhirnya aku lelap..alhamdulillah...sib bgun pgi tadi seperti yang telah disetkan kat jam..

moral kat cni...agk2 tido x nak gangguan sila silent hp @ off jer time tido..insyaallah akan dapat tido yang nyenyak.... :p

P/s:sekarang tido malam selalu awal...1030 dah masuk bilik...sebb orang kata tido yang cukup leh awet muda huhuhuhuhu

8 dah tinggalkan jejak:

Watierman, rmanbkr said...

Kenapa bangun erk??????

zella y said...

mlm td xbole tdo sbb panas sgt heheheh

NUNU EERA said...

kite tido lmbt.. sib baik mude lgi..huhu..

fikaryna said...

ryna pun skang suka tido awal..kira 10.30 tu mesti dah pengsan..haha..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

10.30 ko dah tido? huhu aku baru start nak tgk tv. makan malam pun plg awal jam 12.30 malam hahahaha

[s][u][e][h][a][n][n] said...

k wati:bunyi hp la kak...tapi kadang tu klu penat sgt hujan ribut pun x sedar hahaha

zella:mmg panas pun..tiap2 malam rasa cam demam jer huhu

nunu:hahaha nuda lagi tapi kna praktik la tido awal :)

ryna:hihihihi macam dah set dalam kepala bila on time jer mata dah ngntuk..

tinie:makan malam 1230 wawawwaawaw

Mak Su said...

maksu pun kena tido cepat-cepat ler...hehehe.

tak suka dgr bunyi henpon mlm2, selalu jadik saspen... hati mula ingat yg bukan2... better jgn cal orang waktu mlm, orang nak rest and dating & bantal, tilam... ;)

[s][u][e][h][a][n][n] said...

mak su:ye tol tu mak su..bila nak call orng malam2 ni kna tgk jam gak..jgn ikut suker jer hihihi