# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': lupa ke @ buat2 lupa
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, March 29, 2010

lupa ke @ buat2 lupa

salam hari isnin semua kengkawan...amboi2 sonok sakan cuti..pi mana la tu...wah2 shopping sakan nmpak???? huhuhuhuhu hope hari ni ceria2 la diri ngn kerja2 kat opis, keje sekolah, keje uni ke n apa2 kje lagi la..

apa nak taip eyh...ooo tul ker orang kata klu kita gi jenjalan, kita akan lupa sementara sume masalah kita...nak2 gi klu kita gi jalan2 kat kawasan air terjun ker...pantai2 ker...taman2 bunga ker (eh pi taman bunga best ker) atau yang lebih tepat berjalan jauh2 meninggalkan hiruk pikuk kesesakan kat kl ni..lalalalalala faktor2 ketenangan byk terdapat kat tempat2 camni..

Tapi tu sume bukan alasan kita nak lari dari masalah..cuma nak lupakan kejap..kadang2 bila kita pergi jalan jauh2 pun klu masalah tu amat2 berat confm2 la kita x leh nak lupakan..tol x? sekurang2nya meringankan n membuatkan kita dapat berfikir dengan baik...cuba la bayangkan klu kita de masalah pas tu kita gi kat tempat2 yang sesak2...panas n bising...pecah kepala la pulak kan...

lain2 orang lain la cara untuk melupakan sebentar masalah2 yang x penah lekang dari hidup kita sebagai manusia...hidup xde masalah x de r rasa mencabar kan??sume manusia akan diuji...cuma berat @ ringan jer..

klu ikut cara aku senang je..duk dalam umah sewa aku tapi kna la cari port yang best2 ckit..pasang kipas, sediakan bantal busuk , tutup tv, layan mp3 sure aku akan lupa sume masalah tu kejap..jawapannya tido la hahahhahahah

P/s: klu nak lupakan masalah pas tu mintak ubat kat doktor korang rasa doktor bagi x???lalallalalalalala kang doktor bagi ubat pelupa lak nnt :p

7 dah tinggalkan jejak:

fikaryna said...

sue..masalah mana bole lupa..cuma jgn pk teruk2..kalau dah buntu.mintak bantuan Allah tunjuk jalan..kena la percaya bahawa setiap masalah 2 ada sembunyi baik nya..

ryna g becuti n jalan2 sbb ryna suka..kalau ada masalah..kot 2 jugak..xde balik cuti, masalah hlg atau sutut, tp mgkin dapat ilham selesaikan masalah ker..huhu..

Mak Su said...

nyanyi kuat-kuat......

deekkyy said...

hallo...salam kenal ya...

http://deekkyy.blogspot.com

[z@ck] said...

kalau aku...sumbat makanan banyak2..=P

fiD said...

pergi tenangkan diri asenya ok kot kak, mcm jejalan, xpon smyg, hehe

sI tEDI said...

x boleh lari dr masalah.

mahu atau tidak kena face juga!

Solehah said...

nak jadi pelupa makan semut bnyk2 jer..hehe..sorry buat lawak x pandai..
kalo aku pun suka mcm tu,,cari ketenangan sementara...