# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': nak kna guna buku ker????
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, March 10, 2010

nak kna guna buku ker????

aku menulis ni disebabkan menu lunch aku langsung x buka selera...ayam goreng, kobis masak tumis n sambal..nak kata aku sakit, x pon..tetiba aku terasa nak makan sedap2...mungkin jawapan yang terbaek adalah makan kat kedai yang gempak2..ye ke???? x semestinya restoren gempak makanan dia sedap..tol x??
Align Right
surf2 google nmpak lak buku masakan...aha...pasti byk menu lazat di dalam...ayam percik, ikan siakap 3 rasa, ayam golek...wawawwa..tu belum lagi menu barat...lasagna, spagethi, pizza...aduh2...ditambah lagi menu ala2 thai...tomyam kong special...udang masak butter..isssskkk kecur air liur aku..

x kurang hebat ngn menu kg yang sering menjadi kesukaan aku...ikan masin, ulam2, sambal belacan, masak lemak kobis, tempoyak...wala wei...masak lemak cili padi...arghhhhhhhhhh nak sebut mmg x tersebut..

nak makan sedap kna masak sendiri..ok gak kan?? tapi klu x reti nak kna guna buku ker??? ke leh imagine jer terus menu tu jadi sedap hahahahha x pon pasang cd masak pas tu on...pas tu masakla.. (jgn nak wat pasal buat aksi ni depan mak mertua kowang) jelir

tips nak masak bagi mantap...ade kesungguhan, pandai (ckit2 pun ok), ikhlas n pas masak bagi aku makan...lalalalalaalal

P/s: buku masakan mak aku masih ade lagi..agk2nya nak bagi aku guna kot...grrrrrrrr..mungkin tu buku masak mak aku muda2 dulu kot..(orang dulu2 kawin umu belas2)

9 dah tinggalkan jejak:

sI tEDI said...

jujurnya, aku tak suak nak masak. tapi kalau buat kek ke kuih muih ke.. manisan ke.. aku layanlah.. ekekekek..

nak kena cari suami yg pandai masaklah cenggini..

iva saionji said...

iva masa mula2 kawan nganhincik mmg fail masak2 nie...tapi training punya pasal..Alhamdulillah skrg..hehe...xhandal pon cuma leh ar wat hincik berpeluh time makan...hehe

el said...

skrg ni zaman it..org letak lappy kat dapur n on jer resepi bagai...org x reti pun jd pandai...akk ni bkn pandai sgt msk..ni semua nak mencuba..buku internet tv segala mak nenek la...
untung msk sndiri..w/pun x sedap...saje suke2...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

tedi: tu la kelebihan ko yang xde pada aku waaaaaaaaaaaa sgt jeles disitu

iva:wahhhh kira dah handal la tu..mesti mantopp hihihi

k. el:bgus r akak ni..yang penting kita nak cuba n air tgn kita huhuhu leh la masakkan tuk kita ni :p

zella y said...

zella suka juga masak yg sedap2 time hujung minggu je la...

slalunya cr resipi kat internet je...
prnah tgk buka masakan,mahal owh!

[z@ck] said...

x yah guna buku pn weyh..
hentam campak je..
ikut sesedap hati..

hehehe

[s][u][e][h][a][n][n] said...

zella:xpe r hujung minggu jnji ko ke dapur gak :) yeah copy dari internet huhuhu

zack:tol tu...apa yang ko pk nak campak dulu terpulang..jadilah resepi ayam masak merah campak hahhahaah

░♥si lampu neon♥░ said...

ala ko campak2 je dalam kuali tu..mesti jadik nye..haha

NUNU EERA said...

msak xreti..onskan lauk pandaila..hehe..