# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': ni ubat ke apa ni....
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, May 11, 2010

ni ubat ke apa ni....

semalam batuk aku x ok lagi..kebetulan anak bos aku ada time tu..dia cadangkan aku satu petua...bila dengar jer aku terkejut..ni petua ker apa ni..macam sedap jer ubat tu...siap bagi aku pilihan lagi...

Ubat batuk yang x berapa sedap = madu + limau nipis ( sedap jer :p)

yang ni la 1st time aku dengar....bahan2nya

  • air berkarbonat ais krim soda
  • perahan limau sunkist (perah dari buah...non yang dalam kotak)
  • ais krim vanila
  • ais batu (lagi byk lagi sedap)
minum semua campuran ni 3 malam berturut2...memula minum akan batuk2...pas malam kedua n ketiga akan ok...macam tu la yang dia kata..aku x cuba lagi pun..huhuhu aku cite kat kawan2 umah pun diorang gelak jer...dah la aku de semput kang x psal2 jadi lain...

mungkin dah baik batuk nnt aku nak try la resepi kat atas tu...cam sedap jer...klu jadi ice blended pun mungkin mantap rasanya....lalalalalalal

p/s: tetiba malam tadi aku termimpi2 trifle yang Tedi buat tu..sedapnya..nyum nyum

p/s: aku bertudung n berbaju oren...sama kaler dengan budak penghantar pos laju...cehhhh lawa konon...ko perli aku erk budak :p

3 dah tinggalkan jejak:

ejaMaria said...

sayang dik oiii... kalau ade semput, minum lagi benda2 berlimau (citrus food) nnt jadi lagi worst dik... ini bukan auta... ini fakta, doktor bagi tau akak sbb anak akak ade asma... vitamin C perasa oren pun tak bole bagi masa dia batuk tau... klu dah sihat tak pe, bole makan...

sI tEDI said...

ada org bg petua, makan aiskrim semangkuk baru reda batuk. ekekekeke.

buatlah wey! senang je nak buat. brg pun mudah dan murah

ekekekekekeke

NUNU EERA said...

btul 2.. ubat btuk i askem n air sjuk..