# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': SAMBIL MENYELAM MINUM AIR :)
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, February 2, 2010

SAMBIL MENYELAM MINUM AIR :)

PERINGATAN...N3 ni panjang tau..aku malas nak sambung2 cite...sekali jalan jerkkkk hihihi

salammmmmmmmm semua...dah hari selasa...terasa la lain keje hari ni...aku ngantuk plus penat plus sakit kepala..okeh cuti baru ni aku gi muar...sebagai memenuhi undangan perkahwinan kawan sekolej masa aku kat kl dulu.."NADIA & KHAIRUL...so dah alang2 aku nak gi muar ni harus la kitorang gunakan cuti ni untuk berjalan2..

sabtu 30 januari 2010

kitorang gerak jam 830 pagi n perjalanan pagi tu mmg best la..x byk kete tapi cuaca fuyooooo panas beb...sib la nak gi muor ni x ikut jalan yang yang menghala ke batu caves sana...kalau x haru la..okeh..ngn gambar jer la korang tgk untuk detail...dalam kete tu aku, wati (drive) dayah n kiah. perjalanan ambik masa 2 jam setengah jer..

sume suka erk nak gi jenjalan????

okeh sampai kat BAKRI kitorang lepak umah dayah la..sebb kebetulan nak gi wedding nadia ni umah dayah la paling dekat..so kitorang dah de tempat tinggal... (tq kat mak n abah dayah sebb bagi kitorang bermalam :p) okeh siap2 n make up tukar baju n let's go gi umah pengantin..jenuh gak nak cari umah pengantin ni...byk gila masjid...dalam peta masjid seri menanti...akhirnya jumpa gak..umah nadia ni betul2 tepi jalan besar..so senangla.. nak tgk kat bawah ni.




pengantin dah cmfm2 cantik...bagi la kawan2 dia melaram lak....


pelamin yang cantik :)


kepala ko sakit ke nad???

mata ko pandang mana ni??

depan norha, dayah, wati, ratu jawa (pengantin la) ina kecik, kiah n aku

pengantin dari jawa..ahakkkkk

konsep tol-tol ni masih lagi digunakan...

hantaran dari pihak pompuan..

salah satu hantaran dari pihak lelaki...barang2 yang lain aku x nmpak...tapi yang ini...wawawawwawawa nak kete jugak... bertuah la ko nad :p

P/s untuk nadia... Selamat pengantin baru...semoga bahagia sampai hujung nyawa..kang kalau aku kawin datang plak umah aku..huhuhu

okeh dalam kul 3 kitorang balik la...sempat gak jumpa mak andam di nadia ni..pe lagi bagi kad la..senang kalau nak cari tukang make up kang..okeh jom kita gi perhentian bas kat muar...actually nak hantar si kiah ni balik kl...dia nak balik hari tu gak...so x leh nak halang..dah kitorang hasut2 dia tetap nak balik kl gak..ko jgn cemburu tau kiah sebb byk gi xtiviti kitorang pas ni...hahahhahahahaaahaha

okeh..malam tu kitorang kuar lagi...dah sampai muar mesti la gi tanjung emas...jom layan ni..

angin mmg best..tgk la tudung aku... hihihi

gambar ni je la yang ado...gelap

dalam kepala aku x sangka pun jeti tanjung emas ni macam mana...ingat kedai makan..konsep kat cni lepak2 sambil tgk sungai muar yang besar tu...angin mmg superbbbbbb..memula korang kna la beli makanan yang byk jual kat area situ..paling meletup ROJAK PETIS...huhuhu mmg sedap...dah beli2 makanan pe lagi jom lepak la sambil makan..bagi yang penakot macam aku jgn mimpi nak duduk ngadap sungai sambil goyang2 kaki..ade gak yang memancing..meriah la kat cni malam2..bagi couple2 mmg la best korang dating kat cni huhuhu

okeh kul 1130 malam gerak balik...penat dah wei...perut dah kenyang..jom la balik untuk tidoooooooooooo.

ahad 31 januari 2010

pas subuh harus aku tido lagi..hahaha xmo cite pnjang jo pi gunung ledang tuk mandi manda...yesssssssss..otw nak gi sana sarapan la dulu...sarapan paling glamour kat muar...mee bandung muar n satay...pelik kan..tapi dah duk muar buat la cara orang sana..layan jer....

sampai makan kat luar kedai...ramai tol orang pagi tu...

mmg tamak..nak rasa gak dua2 menu ni...

dah sarapan jom teruskan perjalanan ke ledang pulak..dekat sejam gak perjalanan...cuaca hari tu mmg panas..sampai ledang kul 12.00..x saba la nak mandi.

lain kali kalau jalan kna bawa cameraman la..susah camni hhahhhh


x larat nak nak panjat gunung ledang ni...tinggi benor..ni jer tempat yang aku mampu..kat bawah tu dah mmg ramai umat..

aku mmg juara bab2 berendam ni...memula jer sejuk...lama x la..dalam air pun nak posing2 maut huhuhu tgk gambar pun tau aku ni mmg malu nak bergambar bila depan orang..ambik ko..pg tempat yang jauh skit dari orang...macam2 posing aku wat..layan ni plak

ni mmg sakan begambar...ko artis erk jelir

baik tul ko bagi ikan tu makan wati....

paling aku x sangka..dalam air ni ade ikan..byk kali gak aku menjerit sebb ikan2 tu gigit kaki aku..geli seh..cuba tgk gambar bawah ni...apa aku buat...

tgk gambar belakang tu....aku tgh tgk ikan n jampi2 skit hahahahahah

dah penat mandi n dah kyg.. (makanan mak dayah bekalkan nasi lemak ayam...mmg sedap....) kitorang pun beransur la....hihihi ade lagi tempat nak pgi....sakan ko berjalan.. ke mana lagi kalau bukan TANGKAK...wah2 byknyer kain2 n langsir..cantik2..

bye ledang...ade umu sampai la lagi...hihihi

jom shopping baju barang selai dua helai....layan

baju n tudung....(untuk 3 orang ok....harga ok la..

hari ni mmg panas n pas dah beli2 tu tujuannya terusla balik....x larat dah...sampai umah lebih kurang kul 5 lbih kitorang rest la sampai malam...malam tu pun x kuar..duk umah jer..habis my star lg terus la aku tido sampai subuh..

isnin 1 februari 2010

pagi tu mmg sejuk..maklumla kg...pas sarapan lepak2 tgk tv..kemas2 baju apa yang patut....makan tghari n bersiap tuk balik kl...ala..dah nak balik kan...sedih pulak rasa..xkan nak duk umah orang lama2... kul 4 gerak otw balik tu singgah seremban umah makcik wati...lepak..makan2 kul 9.00 gerak balik kl...sampai kl kul 10 dengan perjalanan yang lancar...alhamdulillah... aku x terus tido ni..basuh baju mandi solat suma bagai kul 1 baru tido...penat wei..

sekian diari cuti aku..sonok n aku puas hati..ni pun dah byk aku edit..kalau nak tulis mahu 3 hari 3 malam x siap hahahahah..

P/s:cuti kat kg ni...x sempat aku nak lapa...meriah sgt ngn makanan...sampai x sempat nak ambik gambar bahan bukti.. hahhahaha

kalau de duit best gi jalan2 ni....bila lagi nak pi jalan2 ni???? next destinasi...x tau gi :p

ucapan terima kasih pada nadia yang jemput kitorang...pada dayah sefamily sebb sudi bagi kitorang bermalam...n tq pada mak dayah masak yang sedap tuk kami...x lupa jugak tuk makcik wati yang bagi kami makan sebelum balik kl...tq makcik...nnt kami datang lagi :p

17 dah tinggalkan jejak:

[z@ck] said...

pergh..dapat kereta siot..
nak jugak!

Watierman, rmanbkr said...

Wah hantaran orag sekarang hebat gila...kereta mengalahkan artis ya!
Wah Sue..jalan2 tak ingat Akak ya!

mukasurat17 said...

wahhhh baju pengantin cam dlm ketika cinta bertasbih;)

NUNU EERA said...

hantaran kete??bez2..
klu mnt adiah bezday kete pun mcm bez jekan?? ;)

Solehah said...

uih..tertarik gak hantaran kete tu..dah berpinar2 mata tgk ni..benda lain x nampak dah..haha..

[s][u][e][h][a][n][n] said...

z@ck:kete remote control ok x???? hiiiiiii..time ko nnt minta la jet :p

k.watie:hihihi tu la hebat2 orang sekarang ni...yang penting mampu...ingat akak dalam doaku :) walau dimana diriku berada ecehhhhh

mukasurat17:tetiba rasa nak pakai baju camtu pulak...mak + abah orang jawa ni :p

nunu:hadiah bezday???? wahhh hebat tul..kat sapa ko nak minta kete tu??? :p

solehah:bese hantaran kecik2 je kan...tapi bila besar camtu jadi tumpuan la..nak lagi gempak kapal titanic hahahahahaha :p

el said...

bertuahnye badan dpt hantaran kete..perghhhh mmg berbaloi2..hehehe
jalan sakan kamoo yer..syok abisss

Sharinginfoz said...

seronok kan..... apa yang penting dapat mengeratkan hubungan....

Siapa Nak Promo Blog???

Boleh Jadi Kaya if Tak Merokok????

Siapa suka makan kerang????

Sharinginfoz said...
This comment has been removed by the author.
misscrab83 said...

amboi sj jer kan.cite pjg lebar cmni.eiii.

eh.nk pict aku yg lam kete tu...yg cm chntek2 tu.huahaahaa. t emel eh.

Kaseh NazLieza said...

wah...btuahnyer dpt kete sbg hantran..nk jgla..

fara azmi,,^_^ said...

wah,,
bestla dpt hantaran kete,,
kaya nya husband dia,,
tak payah beli kete,,
tggu dpt hadiahje,,
huhu

zella said...

bestnyer berkelah.... ;)

[s][u][e][h][a][n][n] said...

k el:kak bukan selalu tau dapat jenjalan nih :p..mana tau zaman moden akan datang helikopter plak owg wat hantaran hahahaha

sharinginfoz:ye betul tu setuju :)

cik ketam:mmg aku saja..xpe len kali kalau de rezki kete leh plak bersuka ria bersama :p gmbar yang aku cantik?????hihihi kang aku email

kasih nazlieza:rezeki tu namanya...uik senangnye la kan kalau leh nak2 kan :P

fara azmi: xpe2 dik ko leh cari bakal suami kaya...kalau dah de bakal sempat gi nak kumpul duit bagi kaya hahahhaahh leh r nak dapat hantaran kete tu...

zella:sonokkkkkk lupa sat kesibukan kerja n rasa nak datang lagi :p

cik EPAL said...

pepel pepel gituu :)

fikaryna said...

best nya dpt hadiah kete..kalau ryna kete dah ada..nak bot bole? hehe..leh g cuti kat pulau sll..huhu..

wawa said...

sambil menyelam......minum air soya...lalalala