# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': korang rasa salah ke memuji..
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, January 12, 2011

korang rasa salah ke memuji..

salam korang...

aku bukan nak puji diri sendiri....pagi tadi driver bas yang selalu aku naik tu tanya kat aku SALAH KE MEMUJI??? mungkin pakcik ni perasan kot yang aku rimas sgt2 bila dia duk kata aku makin lama makin cantik...adoiiiii... aku mmg berat mulut nak cakap...cuma geleng n senyum...

bagi aku memuji tu biarla ikhlas n jgn la keterlaluan...kalau dah hari2 ko puji aku lama2 aku rimas...tapi dalam hati aku tetap bersyukur sebb cantik, lawa, cute, comel tu semua kan ANUGERAH ALLAH..n PINJAMAN SEMENTARA...pakcik pas ni x yah la puji2 tau...malu saya kat orang2 yang naik bas tu.. kang diorang meluat lak :p

aku selalu ingat pesan kawan chatting aku, dia selalu ckap kalau orang puji kita jgn bangga diri...kembang , senyum x sudah2...jawab jer alhamdulillah..sampai sekarang aku ingat...penah dengar tak, klu kita puji orang maknanya kita buka pintu neraka untuk orang tu..ermmmmmmmmmm bagi aku terpulang...kalau kita puji orang tu riak, bangga, menunjuk2...baik jgn...

p/s: malam tadi berjaya tido dengan keadaan gelap...yeyyyyyyyyy tapi tetap terjaga tengah malam :( adussssssssss

8 dah tinggalkan jejak:

el said...

heyyyy pakcik bas tu suka kat sue kot..hehehehe

[s][u][e][h][a][n][n] said...

k el: huhuhu suka kasi naik bas free la hahahahahahha

ejaMaria said...

tanya la pakcik tu 'pakcik ade anak lelaki ke nak jadikan saya menantu...' hehehe... gurau je ;p

[s][u][e][h][a][n][n] said...

ejamaria: kah kah kah...terkunci la mulut nak tanyer gitu :p

Solehah said...

btl statement tu..kalo dipuji ucap Alhamdulillah..

takut gelap ke?

[s][u][e][h][a][n][n] said...

solehah:aah takut gelap nak2 lagi dalam bilik time nak tido :(

Peri PiA said...
This comment has been removed by the author.
Peri PiA said...

syukuri nikmat dari Allah ;)