# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': ujian ramadhan
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, September 2, 2009

ujian ramadhan

sila ambik perhatian..aku puasa tau..ni dah masuk hari ke 12...alhamdulillah..kejap je dah 12 ramadhan..uhuk uhuk uhuk..apa2 pun bila time bepose ni kita akan diuji dengan bermacam2 perkara..LAPAR (sudah tentu) PENAT..NGNTUK kat opis huhuhu.. dugaan sale2 yang berlambak kat kl ni..(kalau la fikiran x waras, tentu aku dah shopping giler2)..

ini la bulan yang banyak mengajar kita bersabar dengan sume tu..jgn la diikutkan sangat..kita kna la beli apa yang perlu n jgn berlebih2han.Erm pasal menu berbuka bulan ramadhan tahun ni x perlu la aku sebut satu2..cuma setakat dah 12 hari ni alhamdulillah ade la makanan. belom la penah aku berbuka maggi lagi tuk tahun ni(walaupun aku penah rasa saat berbuka maggi tu suatu ketika dulu) sob..sob...

ramadhan kali ni aku lebih seronok memasak kat umah sewa je di temani wati n dayah..walaupun memasing penat balik kje, kitorang saling tolong menolong. x de la istilah, 'ko la masak, aku penat la'..mungkinkah ramadhan akan datang suasana macam tu dapat lagi aku rasa...huhuhu..macam x kot.. :( kata orang masak sendiri jimat..tol ke? mungkin ya..tapi bagi kami yang memask hari2 ni sakit gak kpala, ye r hari2 nak pk menu apa..kalau tanyer aku aku ni mmg x kisah pon..makan jer apa2..bab ni la yang paling syok..masak makanan yang x penah masak ni best tau..leh belajar. hik hik hik

k, aku nak pk jap menu tuk buka ptg karang..maybe korang leh cadangkan menu yang best2..leh la aku try masak..daaaaaaaa selamat meneruskan puasa korang..huhuhu

4 dah tinggalkan jejak:

misscrab83 said...

teringat time pose kat ostel...
teringat kat mskn ko,k.ct n azwa...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

huhuhu...sonok kan kat hostel kiah..wawawwawaw

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

klu ko dh kawin nnt mesti somi n mak mertua ko bangga sbb ko pandai and rajin memasak..hehehe

[s][u][e][h][a][n][n] said...

takut2 bila bujang jer rajin masak...dah kawin jadi malas lak...mana la tau..huhuhuhu :p