# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': 160609 = 26 RAMADHAN 1430
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, September 16, 2009

160609 = 26 RAMADHAN 1430

Hari ini dalam sejarah bagi aku..hihihi x tau nak mula camne tapi sepanjang hidup aku naik train ke opis hari ni la kali pertama train ade problem camni punya teruk la (sebelum ni x teruk camni)...pagi ni aku kuar umah cam bese jer xde r perasaan x sedap hati ker.. bila sampai lrt ampang pun tetap maintain ok jer sebb xde apa2 perubahan maupun yang pelik..tetiba2 telinga aku dengar 1 suara ni..'perhatian kepada sume penumpang, kami memohon kerana train ini tidak akan beroperasi di stesen bandaraya..Penumpang2 yang datang dari arah sri petaling dan ampang sila tukar train anda di stesen chan sow lin.sekian terima kasih".

mula la dahi aku berkerut ni..apsal lak pagi ni.ade train terbalik ker?ade train rosak ker?nak tanyer orang x de mood sebb aku tengok sume orang masih terpinga2...pengumuman seperti tadi aku dengar lagi n kali ni lebih kerap lagi..dekat 20 minit aku duk dalam train kat lrt ampang sebelum train bergerak...SAH! mesti ade sesuatu yang x kna ni.. bila train bergerak aku dah rasa lain jer sebb kat stesen cahaya orang dah ramai gila...cmner lak nak masuk dalam train yang dah sedia ramai orang ni...belum lagi stesen2 seterusnya...dah la nak sampai chan sow lin ni kna lalui 6 kali perhentian tu..masing2 dalam train aku tgk dah mula kuarkan hp dalam beg masing...ade yang buat call..taip msg ..termasuk la aku..hik hik hik sebb macam2 kemungkinan akan berlaku ni..ye la kitorang x tau keadaan kat stesen chan sow lin camner..

bila train sampai jer kat stesen C.S.L aku rasa terkejut gila...haaaaaa???? camni punya ramai orang..kalah jalan tar rasanya...kat tangga, kat tepi jalan sume orang..mula2 aku panik, camner nak gi opis ni..lambat sampai nnt..bila tgk ramai giler orang yang tersangkut, aku pun jadi cool..macam2 bangsa ade..ye la 1 malaysia kan...cina, india, melayu sume ade..yang bestnyer masing2 x pentingkan diri sendiri..walaupun berlainan bangsa..masing x segan2 bertanya train mana yang patut kna ambik tuk kuar dari sesak ni n pegi ke destinasi sendiri..ade yang kata ambik alternatif sendiri la...train xde..huh??? camni aku nak gi opis ni?ade gak yang cari teksi, cari bas...tapi jalan lak jammed..pengumuman x habis2 dari tadi mohon maaf atas kesulitan yang berlaku pagi ni..pegawai2 yang bertugas pon turun membantu orang ramai untuk ke destinasi.

ini keadaan ketika aku baru je sampai kat stesen C.S.L masih ok lagi..

makin ramai..

seluruh kawasan kat situ dah penuh orang...

Dalam keadaan camni x leh nak marah2 sebb bukan ckit2 orang yang lmbat pagi ni..dan yang aku dapat tau train dari sri petaling dah tutup pagi ni...dan yang pasti train nak ke bandaraya yang ade problem sebenarnya.Aku pun x pas apa pun sebenarnya..orang ni cakap lain..akhirnya train nak ke sri petaling sampai...pegawai bertugas buat pengumanan...dengan suara yang kuat dia menjerit..."train ni ke sri petaling!!!" aku x tunggu lama dah ikut la arahan..bila dah dalam train ambik masa gak la nak jalan..lpas 15 minit baru train jalan dari chan sow lin..lega sangat..sian lak kat orang yang masih ramai tersangkut..bila sampai train cheras, sunyi sgt2 , lengang...stesen tu x beroperasi pagi ni..bila aku samapi stesen BTR ramai orang tunggu nak masuk sebb nak beli tiket tapi hampa la..pegawai tu cakap train xde..

akhirnya aku sampai gak opis..aku hepi la pagi ni sebb walaupun berlaku kesulitan camni tapi x la lambat mana pun sampai opis..dugaan bulan puasa ni..harap balik kang train dah ok..klu x ok cmner aku nak balik umah???? wawawwawawaw :p

ni la sebb knp perkara dia ats terjadi...harap dapat merungkai segala tanggapan..huhuhuh

SARI BERITA TERPENTING!!!

16/09/09 Kuala Lumpur,Train Lrt Star sekali lagi tergelincir dari landasan pagi ini berhampiran dgn station PWTC.Ini telah menyebabkan kesesakan kepada pengguna2 Lrt Star dari Sri Petaling & Ampang kerana terpaksa bertukar train di Chan Sow Lin untuk ke pusat bandaraya.Keadaan semakin sesak kerana train untuk ke bandaraya lambat manakala yg dari ampang & seri petaling tiba selang 5-10 minit.Pengguna terpaksa menggunakan lain2 alternatif seperti bas,teksi untuk ke pusat bandar.

4 dah tinggalkan jejak:

misscrab83 said...

ape yg jadi sbnrnye?

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

selamat sampai pun..xderla lewat sangat ko sampai opis..macam normal jer, cuma beza aku masuk dulu sblum ko..hehehe

[s][u][e][h][a][n][n] said...

entahla kiah..aku pun x faham sgt...aku agk train buat suprise kot..orang2 STAR ni ingat kitorang ni suka beno kejutan2 ni..nak2 lagi pose ni..huhuhu

[s][u][e][h][a][n][n] said...

mmg la sampai..tapi aku tetap rasa lmbat sebb kuar umah kul 720..sampai opis 855...pejadahnya tu..hihihi