# # 2 # 3 'sebuah persinggahan sementara': January 2011
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, January 29, 2011

FATAMORGANA :-

Artist: Hijjaz

Song Category: Nasyid

Pulanglah pada Tuhan cahaya kehidupan
Syarat bahagia di dunia
Akhirat kekal selamanya pada Allah

Sudah menjadi lumrah kehidupan di dunia

Cabaran dan dugaan mendewasakan usia
Rintangan dilalui tambah pengalaman diri
Sudah sunnah ketetapan Ilahi

Deras arus dunia menghanyutkan yang terleka

Indah fatamorgana melalaikan menipu daya
Dikejar dicintai bak bayangan tak bertepi
Tiada sudahnya dunia yang dicari

Begitu indah dunia siapa pun kan tergoda

Harta, pangkat dan wanita melemahkan jiwa
Tanpa iman dalam hati kita kan dikuasai
Syaitan nafsu dalam diri musuh yang tersembunyi
Pulanglah kepada Tuhan cahaya kehidupan
Keimanan ketakwaan kepadanya senjata utama

Sabar menempuh jalan tetapkan iman di hati

Yakinkan janji Tuhan syurga yang sedia menanti
Imanlah penyelamat dunia penuh pancaroba
Hidup akhirat kita kekal bahagia
Imanlah penyelamat dunia penuh pancaroba
Hidup akhirat kita kekal bahagia

Pulanglah pada Tuhan cahaya kehidupan

Syarat bahagia di dunia
Akhirat kekal selamanya pada Allah
Allah




video

Wednesday, January 26, 2011

dUGaan :-

setiap apa yang berlaku dalam hidup kita semua sudah ditentukan Allah...Dialah yang berhak menentukan apa jua yang diinginkan berlaku dalam kehidupan manusia...

percaya dan yakinlah bahawa janji Allah itu benar, buat baik dibalas baik, buat jahat juga akan dibalas...terima semua qada' dan qadar dengan hati terbuka dan REDHA..kerana setiap dugaan itu pastinya ada hikmah disebalik yang kita tidak ketahui..

pasti saat2 dugaan diterima, kita lemah dan tidak kuat...tetapi kita kena ingat kesabaran sgt2 diperlukan disini kerana setiap kesabaran itu ada pahala...menahan marah dengan ujian juga ada pahala...redha juga ada pahala.

p/s: MEMBALAS KEBAIKAN DENGAN KEJAHATAN ADALAH PERANGAI YANG SERENDAH-RENDAHNYA. MEMBALAS KEJAHATAN DENGAN KEJAHATAN, BUKANLAH PRIKEMANUSIAAN. MEMBALAS KEBAIKAN DENGAN KEBAIKAN ADALAH HAL BIASA. MEMBALAS KEJAHATAN DENGAN KEBAIKAN ADALAH CITA-CITA KEMANUSIAAN YANG SETINGGINYA.

Tuesday, January 25, 2011

isnin malam selasa

owh cerita malam tadi juga...knp byk sgt cerita best malam ni...mana 1 nak tgk ni...dua2 channel pun baru episod 1 malam tadi aduh....

tv3-9 mlm setiap isnin..drama baru arahan kabir bhatia (pengarah drama nur kasih) 'Gemilang'...baru episod 1 aku sudah tertarik...dengan gambar hitam putih...nak2 lagi part di mana2 budak2 tu dia ajr hidup dalam kesusahan bersama keluarga...mereka bahagia walaupun hidup dalam serba kekurangan..watak anak sulung dalam keluarga miskin itu amat menyentuh hati..dengan kerenah adik2 yang comel..huhuhu namun berbagai halangan yang terpaksa di lalui...cukup! hahhaha nk tgk episod kedua minggu depan :)

tu cerita tv3...tv9 pun x kurang hebat...'Dia bukan maryam' arahan erma fatimah- kul 8.30 mlm setiap isnin & selasa ...cerita 2 orang kawan baik lakonan eja n lisdawati..hhoho..cite ni pun epidod 1 gak malam tadi..cite ni more pada persahabatan, percintaan, pengorbanan...camtu la..

pening nak layan 2 cite ni...cnfm2 la aku kna tgk kat tonton.com hihihihi

p/s: lagi 1 drama menarik di TV1...TRILOGI CINTA...mmg best aku x larat nak layan la...cite dari novel tu..rosyam nor yang berlakon...setiap ahad, isnin, selasa kalu x silap aku kul 10.00 mlm..nnt r cari kat website tv1...syok kot layan sorang :p

Monday, January 24, 2011

korang suka kumpul apa?

semalam tgk nona...erm syoknya si FAFAU tu kumpul cermin mata hitam..berjenama n harga mak aihhhhhhhhh..best kan dapat kumpul benda2 yang kita suka..KORANg???? suka kumpul apa?

dulu aku pernah bercita2 nak kumpul botol minyak wangi...sebbnya byk bentuk botol perfume ni comel2 n cute2..tapi bese r memula...bila rasa dah menyemak...bunag la jawabnya :p lagi pun xde pekdah :)

ade sekali tu cadang nak kumpul novel...memula dulu bf kasi..kira macam support la...bila lama2 macam malas la..terus x jadi kumpul..lagi pun semenjak keje mmg langsung x sentuh novel dah...masa belajar byk la habiskan masa baca novel..sekarang tidak lagi.

apa2 pun yang korang suka kumpul, sepatutnya ia x la menjadi beban n membazir...contoh ade orang suka kumpul beg (aku x mampu) kumpul kasut, kumpul baju cantik2...sekarang ni apa yang aku nmpak aku suka kumpul tudung..maklumla jual tudung hihihi..tapi kadang pk x leh jadi la...kadang ada tudung yang aku x pkai pon..x baik membazir kan.... :p

p/s; kumpul duit lagi baik kan...lagi bgus..cerah masa depan :)

mood nak cuti raya cina...

haih....orang lain wei yang nak sambut raya cina...apsal la aku lak yang excited...bukan apa sebenarnya x sabar nak cuti...hik hik hik..bese r kita kan duk malaysia...apa2 perayaan pon mmg excited sebb dapat cuti sekali :p

hari ni isnin...owh badan saya sakit2...macam x mampu nak bangun pagi tadi..tapi kuatkan jugak la...pagi tadi jalan kuar umah pun rasa letih sgt2..

xde mood nak sarapan
xde mood nak update
xde mood nak keje :p

p/s: syukur....saya sudah dapat housemate baru...hi hihihi..terima kasih Allah sebb permudahkan semua...amin




Saturday, January 22, 2011

malam minggu....

aku jarang sangat kuar malam minggu ni..selalu terpacak la kat depan tv layan la cite yang best2..(kadang2 jer best) besenya cerekarama la...kalau rasa ngantuk before habis pun aku dah tido..klu best aku tahan la mata supaya tgk la cite tu sampai habis..

kalau kat kg, mlm minggu mmg selalu aku tido awal..kul 10 kadang dah tido..ye r nak2 lagi klu semua adik beradik xde yang balik...tapi klu semua adik beradik ada, plus anak buah sekali mahu kul 1 @ 2 pagi x tido..tetiba aku rasa macam lama la aku x balik kg...rindu kat mak n abah n adik2 la pulak...nnt raya cina balik la..insyaallah..

p/s: malam minggu korang pi mana?? lepak2? jalan2 @ macam aku heeeeeeeeeee

pasar malam...

korang suka pegi pasar malam? aku suka..aku suka...kalau dulu time belajar kat kolej setiap kali ade pasar malam aku akan pegi...selasa, khamis n sabtu...bese r kat pasar malam makanan murah2..jimat tau beli makanan kat sini..tapi tu dulu r...

sekarang ni...klu pgi pasar malam klu x kawal perbelanjaan pon duit akan laju jer kuar macam air! betol tak??? nmpak yong tau foo nak, nmpak air cendul nak, nmpak jagung nak, nmpak sate nak, nmpak rangka ayam nak beli..tu belum lagi kopok lekor, ais blanded...kuih tu, kuih ni..bla bla bla..

selalu aku klu nak pgi pasar malam mesti dah pikir nak makan apa..sampai sana terus beli...adalah lebih baik klu kita pergi pasar malam ni dalam keadaan kyg supaya nafsu kita nak itu nak ini terkawal..huhuhu

biasa la kan klu dah byk sgt beli...jawapannya al pembaziran la nnt..so nasihat aku kat diri aku n kat korang, beli la apa yang kita nak..jgn ikutkan sgt nafsu makan tu..beli ala kadar..

p/s: paling suka beli sate n kepak ayam...n yong tau foo pakcik yang sgt2 best tu! (pasar malam melawati :p)


masih lagi mencari2 erm...

ptg nnt ade seorang kawan baru (yang langsung tidak dikenali) mahu tgk rumah @ bilik...erm harap2 jadila erk...kalau sudi r..

kalau susah2 sgt xdee orang mahu menyewa n berkongsi bilik dengan aku..xpe2..biar jer aku duk sensorang n bayar lebih waaaaaaaaaaaaaaa (tertekan disitu) nmpak gaya aku kna jual nasi lemak online ni..hahahhahaha

aku sungguh fobia bila mencari rakan sebilik ni...x nak la sejarah 3 @ 4 tahun lepas berulang...sungguh menakutkan ok...macam mimpi ngeri...tapi bukanla aku nak tunjuk yang aku ni baik sesangat...bak kata orang, bila kita duk menyewa ni...jgn ikut kepala hotak sendiri...kna bertolak ansur, pk orang lain n jaga perangai tu skit...jgn buat sesuka hati! ohhh aku emosi :p

ptg nnt mahu ke pasar...makcik nak beli lauk2 untuk masak hahahahah..udah macam mak2 la aku ni..praktis la sesangat..dah ade suami nnt aku x mo pgi pasar beli lauk n masak! mogok sebb before kawin aku dah kna lalui semua ni...(kalau rasa2 nak bujang sila la buat :p)

p/s: penat dah mengarut...perot kyg sarapan omputih tadi..spagethi nyum2..

p/s: selamat bercuti di hujung minggu :)

Friday, January 21, 2011

jumaat datang lagi :)


salam...apa khabar korang...

semua muka macam malas jer kjer hari ni...eleh tipu...termasuk la aku..ngeeee

pagi tadi dah makan roti sardin 2 keping n air masak (kul 830..) ni dah lapa balik! haihhhh perot apa ni...tgk2 dalam laci doremon meja aku tu jumpa la nesvita..erm bancuh r..

teringat member aku cakp semalam yang dia nak diet punya pasal...tahan makan...pagi minum oat...lapa lagi minum oat lagi...sampai kyg ahhahahahaah..klu aku lapa lagi terus jer makan nasi...hambik ko....(masing2 punya cara diet :p)

se'mug' nesvita

mug ni sempena pembukaan cawangan ke 500 KFC

hahahah..saja nak tunjuk mug sebenarnya..eh eh..xde r betol2 perot aku lapar balik...padahal baru kul 10...hari ni x bawa bekal..so kna kuar rehat nnt :(

semalam cuti, pagi wat kjer umah (bese r pompuan...uruskan umah la ) ptg baru kuar.

okeh jom sambung ngular...ngeeeeeeeeeee kje la..

p/s: knp dalam msg pun senang jer nak gaduh...adussssss sentap tau :(

Wednesday, January 19, 2011

dah lama x keluar jalan2 n ambil gambar!

yea....ni sambungan daripada aku balik dari UPM hari tu..kan aku kata kau ngn wati x terus balik...mana kami pergi...hahahhaha kami pergi taman ampang hilir tu jer...dah dah dekat 7@ 8 bulan kami x pergi sini...(tempat kitorang jogging dulu ni)..tapi kitorang bukan nak pergi jogging pun...

dah alang2 bawa DSLR makanya ko ambik gambar aku, aku ambik gambar ko hahahahahaah..gitu la kalu pgi 2 orang...x pe r kan jnji ada..kami x kisah...

kebetulan hari tu ada majlis kenduri kahwin plak kat sana...so kami pergi tempat yang x ramai orang jer la..alhamdulillah cuaca x terik..ye r kul 2 lbh...mesti r panas..layan jer la gambar eyh.

udah macam beruang panda la aku tgk :p

budget kanak2

kalau la jatuh buat kelapa tu..pitam aku!

tengah syok2 ambik gambar tetiba kitorang nmpak ni....fuyooo...sib benda tu x bangun ke hapa...tak sure pulak apa benda tu...mungkin ikan @ biawak...aku budget macam raksaksa hahahahhahah

ntah2 ikan besar kot huhuhu

dalam kepala aku la..kalau benda ni bangun aku dah ready nak lari hik hik hik

okeh2 benda tu dah hilang jom kita sambung ambik gambar lagi ngeeeeeeeee

wink wink

hahhah gambar kna belit ngn daun2 gitu :p

hah siap main cak2 lagi erk

pas dah puas bergambar kami terus balik...perot aku dah lapar betul time tu...nak balik umah, solat n makan...n TIDO..huhuhu

gambar last sebelum balik


bye...ntah bila lak nak jogging sini ni..debab dah aku ni :(


P/S: next jalan2...ahahhahahah suka ko yea..no jalan2..duk umah diam :)

pekerja di kaunter...

salam...

cuba teka apa yang cuba aku sampaikan...hihihi pagi tadi ade nmpak 1 situasi...bese r kat kaunter..tempat bermacam2 orang nak tanya itu n ini...x kisah la kaunter mana2...

ada macam2 perangai..yang sedih tu ada yang kadang2 langsung xnak senyum...cakap pun nada tinggi kat pelanggan...huhuhu...kemungkinan penat @ sebaliknya ...nak kata bangsa asing x jugak..sesama melayu pulak tu...huh dah langgar etika pekerjaan tu...

1 lagi situasi, dilayan dengan baik sekali...siap senyum n bahasa yang lemah lembut...tak sangka rupanya lain2 bangsa...owh..bagusnya..

kadang aku respek la dengan orang2 yang berada di kaunter ni...walaupun diorang lain2 bangsa tapi kita selesa bila berurusan dengan mereka...kadang sama bangsa pun x semestinya ok...tapi sebilangan jer la...aku x kata semua ok...

p/s: tetiba pulak..teringat..BUDI BAHASA BUDAYA KITA :)

Monday, January 17, 2011

JUMPA AYUNAR!

OKEH2....sabtu lepas kan aku cakap aku nak gi UPM....tq pada resa n wati yang ajk...maklumla kan aku ni idak ade transport.huhuhu...selalu tgk dia ni dalam blog jer...mmg ramai la follower dia ni...rasanya kat sini ramai gak yang selalu tgk dia dalam blog....bila ada peluang nak tengok live bertemu face to face mmg la teruja ( wah...macam nak jumpa artis kan?)

alhamdulillah la masa kitorang sampai, ayun dah ade n x ramai lagi orang time tu..ramai jugak booth2 yang ada dari blog2 yang selalu aku singgah gak..tapi lupa la pulak apa namanya huhuhu (ampun)

mmg rambang mata n rasa byk benda nak beli...baju, tudung, sepit2...macam2 la.. ade duit leh rembat semua :p..okeh2 berbalik pada tujuan utama...mmg nak sgt jumpa AYUNAR ni...cantik orangnya macam dalam blog..sgt2 peramah n lembut :) aku beli lagi anak tudung 3tone kat tempat ayun ni...so korang2 yang suka shopping online jgn lupa gi blog dia...x lupa jugak blog shopping aku yang baru sgt2 tau nak jugak promote... okeh2 jom layan pic kat bawah..........yuhuuuuuuuuuuuu

resa, ayun, wati

turn aku pulak :)

kami semua :) :)

i like pic ni...cantik tol dia ni..huhuhu

resa sedang tunjuk barang yag dibeli :p

sungguh aku x reti nak senyum nampak gigi ...

pas dah beli n ambik gambar kitorang jalan2 pi booth lain lak...dalam kul 2, kitorang gerak la balik..resa ade agenda lain n aku n wati pun ade agenda lain...

P/s: balik tu jammed n perot lapa, sib wati dah siap2 masak sebelum kuar...almaklumla aku kan sabtu kjer :) tapi kitorang x terus balik...mana kitorang pgi??? next entry erk hahahhahaha.

baru berkesempatan gi bank...

salam isnin...

Alhamdulillah...tadi pagi aku sempat gi bank nak update asb n kuarkan duit ckit..pukul 9 aku dah terpacak depan bank...bank buka kul 9.15...uisskk sabo jer la..

memula x ramai orang...masa beratur aku 3 orang jer kat kaunter khas ASb...sekali lagi toleh isk2 udah ramai orang...alhamdulillah aku datang awal...aku bab2 nak kuarkan duit secara manual ni jenuh ckit...maklumla jenis tangan cepat berpeluh..sampai pegawai bank tu tanye...penat ke?? eh xde r sy ade problem ckit bab2 cop jari ni...nasib la pegawai bank tu cekap n laju jer wat kjer.. :p

bila tgk buku bank..rasa syokla sebb dapat duit..syukur..tapi rasa menyesal lak x wat asb dari muda lagi...pas ni gigih aku nak menyimpan kat ASB ni..lalalalal

okeh2 aku nak sarapan ni...selamat hari isnin n selamat bekerja :)

p/s: owh byk keje la hari ni!

Saturday, January 15, 2011

nikmat makan nasi lemak...

KAMU suka makan NASI LEMAK??? biasa, telur mata, paru, kerang ATAU ayam??? owh...masing2 punya kegemaran kan?..saya suka makan nasi lemak ayam...(knp aku suka makan yang mahal2 ni :p)tapi kalau kat kg saya suka nasi lemak biasa...maklumla mak yang masak...mestila terangkat..mak2 sapa2 pun kalau masak mmg sedap..

tiba2 aku teringat waktu dulu (aku rasa time tu aku dah beso) bila mak masak nasi lemak aku n adik2 request nak mak bungkus nasi lemak dengan DAUN PISANG sorang 2 bungkus..aduhhhhh mmg heaven sgt2 la..nak2 bau daun pisang tu,...adeh2.. tu la kasih mak...sanggup ikutkan karenah anak2.. :(

google

sekarang duk bujang bila ingat semua tu mmg sedih...kalau nak makan nasi lemak beli saja...n kadang2 bila tiba masa rajin saya, saya akan buat sendiri nasi lemak...tapi x sehebat mak masak (kna kasi usaha lebih sikit ni untuk kesenangan akan datang) sedih!

dah lama saya tidak memasak..lama jugak tidak kongsi resepi di blog...rindu!

p/s: x nak layan sgt la perasaan2 ni..baik saya heppy2 saja..supaya saya sentiasa AWET MUDA :p

MENGUMPUL HARTA!

yea..baru sedar bila umur makin meningkat aku perlu pikirkan nak kumpul harta...tapi nak kumpul harta kna guna duit..saya xde harta sgt la...

dulu sya rasa teruja nak kumpul barang2 elektrik...alasan senang nnt..bila pk balik..huh x mo la..nnt kawin laki senang :p.. memandangkan saya ni masih BUJANg, kna pk byk benda nak kumpul harta..mana la tau, sok2 tuan umah nak suh pindah...masak aku mahu pindah ngn harta2 aku (amboi macm byk tol harta kau)..tapi yang bagusnya, kumpul harta ni elok beli sikit2 supaya kita x rasa sgt sakitnya...

kalau saya orang senang, saya mmg akan beli semua harta yang saya impikan dalam masa 1 hari :p haahhahaahah..tapi x perlu la buat macam tu..saya beli mana yang perlu saja dulu..okeh2..saya nak kumpul duit...mahu beli :-

barang2 elektrik (oven, blender, periuk nasi, dvd player, mesin basuh, tv lcd 40')
set bilik tido
almari yang cantik
pakaian yang selesa n sgt2 cantik

nanti bila saya kawin , sila jgn bagi hadiah2 di atas...bagi la selain itu cth: tiket honeymoon, umah, kete n kalau best lagi bagi la saya sebidang tanah...ahhahahhahaha

p/s: ni semua angan2 jahat saya...ABAIKAN :p

MINGGU ni jadual penuh :p

AKU JARANG KELUAR BILA TIBA HUJUNG MINGGU...TAPI MINGGU NI AKU AGK BZ... KAH KAH HARI NI LEPAS KJER MAHU KE UpM...SAYA MAHU JUMPA AYUNAR :)

BESOK MAHU KE IBU KOTA KUALA LUMPUR ( HIHIHIHI)

OWH...MALAM NI SY KNA URUSKAN SEMUA KJE UMAH...LIPAT BAJU, BASUH BAJU, GOSOK BAJU...BLA..BLA..BLA...ERM MESTI PENAT..

MALAM TADI AGAK SUSAH MAHU TIDO...MATA PEJAM TAPI FIKIRAN SAYA KE MANA2 NTAH..PUAS TEPUK BANTAL, BERDOA AGAR MUDAH NAK TIDO...NAK MEMBACA MALAS LA PULAK..SUDAHNYA DEKAT KUL 2 SAYA BERJAGA TANPA BERBUAT APA2.

P/S: MALAM NI KALAU TIDAK BOLEH TIDO SY AKAN KIRA BINTANG!

Friday, January 14, 2011

cakap sorang2....

korang pernah cakap sorang2??? apa x pernah...tipu erk hahahahahahah ala aku bukan cakap korang gila pun...aku ngaku aku selalu cakap sorang2...tapi bukan la cakap kat kyalayak ramai tu...nnt orang kata aku gila lak...

alasan knp aku suka ckp sorang ni konon2nya nak bagi tau kat hati..ye r kadang klu kita marah kita x tau nak luah kat sapa, kita cakap la sorang2...tapi selalu cakap dalam hati jer...sebelum tido selalu gak cakap sorang2...lallalalalala cakap depan hp ke, baget macam telefon tu dengar la apa kita cakap...sekurang2nya klu xde kawan cakap sorang2 ni lega la ckit kan..huuuuuuuuu.. (jgn la ko cakap kuat2) slow2 sudah :p

pas ni kalau nmpak orang cakap sorang2 tu jgnla pulak korang kata dia gila :p mungkin orang tu tgh berkomunikasi ngn hati :)

p/s: tapi kalau korang cakap sorang2 tgh2 malam, cnfm la kalau orang dengar akan jadi takut n cakap korang GILA ...

kuih pau...sedap!

yeay...saya mmg suka makan kuih pau..ntah la x tau knp...mungkin rasa lembut n sebb pau tu putih melepak :p

paling suka pau kacang ngn pau kaya...perghhhhhhhhh kena gaya orang yang buat mmg meletop rasanya...nikmat klu makan hihihi

google

tetiba tadi lepas lunch nmpak kat tepi jalan makcik jual pau...owh aku buat2 lupa yang aku dah kenyang makan nasi ayam + sup ayam tinie :p...nafsu nak tu sentiasa ada..hhahhahaa...kalau kat pasar malam aku selalu tgk, asyik habis jerk...isk...x leh jadi..erm nak try beli yang frozen punya..tapi ok ker? x penah lak try...

p/s: dah beli pau...beli jagung juga :)


jumaat dah!

salam...owh jumaat yang begitu dingin sekali...hihihihi

sepoi2 jer angin time nak gi kjer pagi tadi... :p

erm...tetiba pagi ni nak story pasal BERDIKARI???? sapa yang hidup senang kat sini?? yang x pernah berdikari? oooo saya tau pasti ramai di luar sana yang hidup senang..x pernah langsung berdiakari..tapi RAMAI juga kat luar sana yang selalu hidup berdikari...

korang rasa bagus ke tak bagus berdikari ni? bagi aku, susah ke senang ke seseorang tu harus ada sikap hidup berdikari...kita bukan selamanya senang kan?? mana tau TETIBA datang ujian..masa tu baru nak belajar berdikari mmg PAYAH dik non...

APA yang buat kita rasa nak BERDIKARI? salah 1 mungkin x nak menyusahkan orang lain...atau mungkin kita telah dididik dari kecik oleh keluarga...atau mungkin EGO? eh ada ker orang berdikari sebb ego? mungkin ada kot...

selagi kita boleh berdiri atas kaki sendiri teruskan la...andai kita x berdaya, mintakla pertolongan dengan cara yang baik..

p/s: duk kat KL ni tanpa keluarga juga BERDIKARI :(....tapi kalau mahu hidup berdikari atas alasan tidak mahu dikongkong keluarga...baik jgn! (selalu remaja :p)

p/s lagi: esok cuti...bagi yang cuti...syok erk korang..huh, aku keja!

Thursday, January 13, 2011

aku pening..so blog pun x update..

NO MOOD LA NAK UPDATE BLOG...RASA NAK BALIK UMAH TIDO BAIK2 ATAS TILAM EMPUK...SAMBIL KOSONGKAN PIKIRAN BERTEMANKAN ALUNAN LAGU2 YANG MERDU..CHETTTT

P/S: LAGI BAGUS KALAU DAPAT PGI SPA :P..BARU LENA NAK TIDO!


TIDO GHOPE INI...ISK..IDAK LA :)


Wednesday, January 12, 2011

kami makan2 di mcd...mmg seronok bila ada ORANG BELANJA :)

hari ni off bawa bekal...hehehe bukan malas ok..ade kawan 1 opis nak belanja..mmg rezeki la...dah lama rasa x makan ramai2 camni...kadang kuar bertiga susah nak snap gambar bertiga..rasa macam kuar hari jumaat pulak :p..layan la pic ni..

haqeem n dayat

aku n tinie

aku n resa

kami bertiga! :)


erm bese r makan mcd ni cepat tol kenyangnya...alhamdulillah. lain kali kita kuar makan reramai gini erk...:p

p/s: pas makan pgi ampang puteri melawat bos...hope bos cepat sembuh tau (hihi jenjalan time waktu kjer mmg syok ) oppssss.

p/s lagi: TQ DAYAT :)

korang rasa salah ke memuji..

salam korang...

aku bukan nak puji diri sendiri....pagi tadi driver bas yang selalu aku naik tu tanya kat aku SALAH KE MEMUJI??? mungkin pakcik ni perasan kot yang aku rimas sgt2 bila dia duk kata aku makin lama makin cantik...adoiiiii... aku mmg berat mulut nak cakap...cuma geleng n senyum...

bagi aku memuji tu biarla ikhlas n jgn la keterlaluan...kalau dah hari2 ko puji aku lama2 aku rimas...tapi dalam hati aku tetap bersyukur sebb cantik, lawa, cute, comel tu semua kan ANUGERAH ALLAH..n PINJAMAN SEMENTARA...pakcik pas ni x yah la puji2 tau...malu saya kat orang2 yang naik bas tu.. kang diorang meluat lak :p

aku selalu ingat pesan kawan chatting aku, dia selalu ckap kalau orang puji kita jgn bangga diri...kembang , senyum x sudah2...jawab jer alhamdulillah..sampai sekarang aku ingat...penah dengar tak, klu kita puji orang maknanya kita buka pintu neraka untuk orang tu..ermmmmmmmmmm bagi aku terpulang...kalau kita puji orang tu riak, bangga, menunjuk2...baik jgn...

p/s: malam tadi berjaya tido dengan keadaan gelap...yeyyyyyyyyy tapi tetap terjaga tengah malam :( adussssssssss

Tuesday, January 11, 2011

kENA RASA YAKIN! :P

salam selasa....

hari ni saya sihat, harap kawan2 juga sihat...

ni nak promote....

anak tudung 3TONE

cmfm2 ramai yang tahu mana aku dapat anak tudung ni...hebat sgtla kalau aku leh jahit sendiri...ngeeeeeee okeh kalau sesapa teringin nak cuba pgi la dapatkan kat AYUNAR...sesapa yang ada masalah ngn anak tudung yang ada kat pasaran yang kadang tu sempit la...x muat kepala la...ada kata kepala besar la macam2 hal...sila la cuba anak tudung ni...ia LEBAR n besar n sgt2 sesuai pada sesiapa yang x suka pkai anak tudung yang leper kat depan (tapi aku suka :p)

dengan anak tudung ni, korang leh la kretifkan cara pemakaiannya....macam2 cara leh buat...nak senget sana, senget sini semuanya mudah...bak kata ayun, klau nak pkai anak tudung ni kena la rasa confident....baru la orang tgk kita x pelik :p..

okeh perut dah rasa lapar, x kan la sebb cerita pasal kecantikan x perlu nak makan? oh tidak...nak pegi buat air milo...

p/s: selamat bekerja...have a nice day..hari ni x naik bas..kaki sakit sebb kna hempap meja malam tadi :(


Monday, January 10, 2011

TERIMA JER LA KEPUTUSAn :(

salam...

selamat hari isnin kawan2...hari ni sy mengantuk...sgt2 mengantuk ok...gara2 tido lambat TGK AJL KE 25..tapi bila keputusan...owh hati saya x ceria ..knp dia menang..bukan dia tu...x percaya...ermmm x syok la...apa2 pun keputusan dah diumumkan...terima jer la...kalau suka lagu tu dengar..kalau x suka tutup telinga.. :p

sib ade gabungan pengacara yang happening tu...pandai FBI buat lawak erk..hihihihi

okeh la, selamat bekerja semua..sesapa yang masih rasa x percaya sapa yang menang malam tadi SILA PERCAYA...terima jer keputusan...ngeeeeeeeeeee.

p/s: sib faizal tahir n MUH & BLACK menang gak...TAHNIAH LA PADA ana rafali..

Saturday, January 8, 2011

ehhh..eh kita kongsi tarikh sama..tapi lain tahun :)

salam...lorr... aku lambat la tau pasal ni...kata MINAT HARIMAU MALAYA :)...pagi ni jalan2 kat blog jejariruncing dapat tau yang hari lahir aku sama la dengan EN. APEX bf si ELIA tu ..hihihi..berkongsi tarik lahir sama tapi lain tahun...aku TUA, penjaga GOL kebangsaan tu muda :p..hohoho..

PENJAGA GOL KEBANGSAAN

masa sekolah dulu selalu aku pk...teringin nak tau sapa yang punya tarikh besday sama ngn aku....kawan baik aku 6hb jan..so tetiba tahun 2011 ni, baru jumpa....pemain kebangsaan yang tengah2 HOt sekarang ...hahhaahh (KHAIRUL FAHMI CHE MAT)

apa2 pun SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN ye...moga terus suksess.. ( agk2 en apex @ awek dia baca tak?)

PEMINAT BOLA SEPAK :p


p/s: mata kami dua2 sepet...hahhahahhaha tu la persamaannya.. :p (sori erk ELIA..just peminta bola jerk..ngeeeeeee)

Friday, January 7, 2011

HARI INI HARI ULANG TAHUN KELAHIRAN SAYA KE KE TETTTTTTTTTTT :P


YA ALLAH..TERIMA KASIH DAN SYUKUR KU PANJATKAN PADAMU ATAS KURNIAAN USIA INI...TERIMA KASIH KERANA MASIH LAGI DIBERIKAN NIKMAT HIDUP, SIHAT,REZEKI, KAWAN2, DAN SEGALA NIKMAT YANG TAK TERHINGGA DARI MU YA ALLAH...

TERIMA KASIH PADA KEDUA IBU BAPA KU...TANPA MEREKA, TIADA AKU DI DUNIA NI
TERIMA KASIH PADA KAWAN2 YANG MENDOAKAN, YANG SELALU INGAT, YANG SELALU MENEGUR KESILAPAN DAN KAWAN2 YANG SELALU BERADA WAKTU SUSAH N SENANG..

TERIMA KASIH PADA YANG BACA N3 NI :)


PAGI JUMAAT YANG SYAHDU...N3 INI JUGA SAYA RASA SGT SYAHDU...HARI NI BERTAMBAH LAGI SETAHUN UMUR AKU...SAYA RASA MACAM BIASA SAJA...XDE RASA TUA PUN HAHAHAHAH..

P/S: TERIMA KASIH KAWAN2 YANG WISH...WALAUPUN ADE KAWAN YANG WISH TAPI AKU X TAU SAPA..TERIMA KASIH KERANA INGAT TARIKH NI..SUNGGUH TERHARU BACA MSG KAMU PAGI TADI...TAPI SY X TAU KAMU SAPA..(JGN LA MAIN SOROK2)

Thursday, January 6, 2011

ikan pekasam nyum2

Lunch tadi makan ikan pekasam...aduiiiii mmg sedap n terbaek la...aku mmg jarang makan selalu nmpak kat pasar idak nak beli pong...hari ni wati masakkan bekal dia masak ikan pekasam..bawa dari kg dia kot aku lupa..rasa cam x cukup 1..hehehe..

tapi paling meletop bila makan ikan pekasan ni ngn nasi panas2..pas tu ulam2 kg..eeeeeeee kecur air liur wei..hahahahha

erm malam kang nak makan apa erk..macam nak makan sate jer...heeeeee

p/s: cepatnya dah nak 7 hari kat tahun 2011 ni...jeng jeng jeng :p

P/s: owh sentiasa ingat...hari ni BESDAY KAWAN LAMA MASA SEK...x penah lupa..selamat ulang tahun kelahiran...murah rezeki kamu..n sentiasa berbahagia :)

TQ NUFFNANG :) :- BESDAY :-

semalam ptg dapat email dari nuffnang..yeahhhhhhh tapi kali ni bukan pasal nak cash duit ke apa...korang tau kan aku ade blog 1 lagi... 3WOMEN-COLLECTION ...makanya nuffnang telah beri ni pada kitorang...sgt2 suka tau..terima kasih NUFFNANG .. :)



MOVIE AT TGV CINEMASmungkin ada yang nak kata x hebat mana..tapi aku bersyukur n hepi...tu pun dah kira ok kan?? x semua orang dapat tau..3 women dah ade 3..dapat 4 COMPLIMENTRY PASSED FOR ANY OUTLET...so sapa nak 1 lagi??? cepat2...hehehe oppps aku gurau..

okeh2..3women dah update tudung...jom la pi melawat n BELi :)

p/s: ESOK???? CEPATNYA...( SILA SENYUM SUPAYA AWET MUDA :p)

Tuesday, January 4, 2011

rasa macam dah lama x naik bas rapid...

hahhahaha tajuk mmg rasa cam sedih jerk...ok tu la penyelesaiannya..pgi kjer sekarang sudah naik bas..no teksi2 yang suka hati ko lambat ker cepat..bila naik bas ko kena la tunggu bas..lambat TINGGAL huhuhuhu

paling best sangat2 tentula harganya...cuma yang x syok aku kna kuar awal ckit pagi2...mmg x sempat langsung nak lenggang2 kangkung bersiap...segalanya perlu pantas tau :p apa2 pun syukur...rasa ok jer naik bas...hari ni aku rasa xde r kalut sgt...tapi x tau la hari2 mendatang..harap2 semuanya akan baik2 saja.

situasi kat opis 2011???? aku rasa cam bese cuma?? cuma apa erk..erm jaga budi bahasa n paling penting x macam dulu lagi...nak ckp toleh kiri kanan..klu susah2 msg @ ym hahahhahaha jgn amalkan beb :p astagfirullah..

hari ni bawa bekal lunch ayam masak kicap + sayur kacang botol tumis..wati yang masak...x sabar nak makan..hihihi

p/s: cam x best jer gerak geri orang perhatikan...hey...plis la..buat kjer sendiri ok tak? huh

Monday, January 3, 2011

coret2 cuti tahun baru 2011

Alhamdulillah..syukur..kita semua dah berada di dalam tahun 2011...eeeeeeee rasa macam x percaya pulak...macam mana cuti panjang?? rata2 ramai yang cuti dari hari jumaat kan? syok bila dapat cuti free macam ni...hahahaah okeh meh la aku share ngn korang apa aku buat sepanjang cuti ni...blog ni kan DIARI AKu...harus la kan :) walaupun lambat dah nak tulis ni hihihi

JUMAAT 31/12/10

walaupun cuti aku gigih bangun awal...pas solat subuh tido balik jap n then bangun seawal 7.30 untuk wat sarapan lalalall..ala masak nasi lemak jer..bukan hebat mana :p..rancangan hari ni nak pergi melawat bekas budak umah sewa aku si tanti..dia dapat baby girl...kira dah lama gak dia bersalin (dekat2 nak raya haji..) baru ni ade kesempatan kitorang nak pergi..bukan jauh pun..ampang - ukay perdana.. :) kul 11 kitorang gerak pi sana...borak2 main ngn baby n makan mihun kat sana kitorang gerak..tapi bukan balik..

next destinasi..yeahhhh..JALAN TAR la..kitorang ni kan 3women...so kami nak ambik stok tudung yang baru...jadi kena la korbankan masa n tenaga pi amik stok..x terbayang pun orang akan ramai..maklumla tetiba jumaat jadi cuti umum..hohoho ramainya umat..dengan semangat kami pi cari stok...jalan sana pusing sana..patah balik...belek2...okeh settle..pi makan jap sebb dah lapa sangat sampai umah ampang dalam kul 630..hebat tol..rest la kjap2 sambil duk kira2 duit...tgk stok tudung balik.. kul 745 kitorang kuar lagi...ha????? pi mana pulak..sambut tahun baru ka?? no no no...kami pi tesco ampang pulak nak pi cari barang dapur..x mo pi sabtu sebb xde beg plastik...payah la pulak :p.. penat mmg penat rasa nak merangkak cari barang...sampai msg dia bagi pun aku TAK hiraukan..tapi ngadu2 gak ckp penat.. ngada2!

pas settle beli barang terus balik umah...penat sgt2 rasa pening, nak muntah, kaki sakit jgn cakap la...tapi tetap gigih x mo tido awal...layan adnan sempit pastu nak tgk bunga api dari umah jer...dah tua2 ni xde r nak pi sambut new year...duk umah jer la...12.30 masuk tido..mmg xlarat sgt2...msg pun tergantung :p

SABTU 01/01/11

wah tarikh yang cantik...pas subuh tido balik n kul 9 aku bangun dah....mak aihhhhhhh sakit semua anggota2 badan..malas nak buat sarapan...rendam ikan tuk wat lunch sambil tu aku gosok 5 helai baju kerja...gigih tak saya??? wink wink...pas settle mandi sume bagai lepak depan tv...semalam dah berjalan sakan hari ni duk umah jer tau...layan la cite2 kat tv...mmg kjer aku makan tido jer pas tu msg2..sib dia msg xde r sunyi..msg selalu sgt ni kadang x ok...gaduh byk :p

malam tu aku tgk berita...wah mmg semua cite2 menarik..tahun 2011...sambutan new year kat seluruh negara...tetiba...innalillah...mmg aku x sangka sgt...baru jer aku cite ngn kawan2 pasal dia...sampai si tini pun call aku..aku sedih..korang pun tahu kan pelakon FAIZAL YUSUF tu telah kembali ke RAHMATULLAH...aku ni salah seorang peminat dia...paling aku minat tgk lakonan dia dalam drama WADI UNUNG...sampai ade yang kata arwah tu bf aku.. :(.. ( aku peminat jer wei) rata2 ramai kengkawan x caya...tapi percayalah..JANJI ALLAH tu benar...sudah sampai masa dia...SEDEKAHKAN AL-FATIHAH pada arwah...

pic 1

pic 2

pic 3

pic 4

semua gambar2 tu buat kenangan..aku suka tgk lakonan dia...mungkin arwah berbakat n juga hensem...hhuhu...cite dia sekarang tgk kat tv3...TIRAMISU...tgk jugak kjap2...kalau sempat.

okeh2...sabtu malam pun aku duk umah jugak....

AHAD 02/01/11

xde perancangan gi mana2...mmg duk umah sehari suntuk...tgk aku...klu kuar mmg sakan...kalau duk umah pun sakan...langsung x kuar :)...sampai kena perli kata duk umah best kan...biarla..budget nak kuar, tapi ade kesilapan n kesalahan faham ( faham tak?) makanya aku merajuk x kuar. PADAn muka aku..owh bosan gak duk umah lelama...xleh nak update blog :p...hihihi

k la rasa dah cukup panjang ni...kang muntah pulak korang baca..hari ni pun ramai aku rasa masih cuti...bos aku jugak cuti..erm..aku nak pi update blog 3women la..jom singgah tau...ade stok baru...klu sempat hari ni aku update.

p/s: azam??? mahu jadi seorang yang sgt2 sabar :)